Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciu de peste 300.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciu de peste 300.000 de lei

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat în cursul zilei de 05.03.2024 patru percheziții domiciliare în județul Alba, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, înșelăciune, reținerea și neplata, încasarea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa la Legea 241/2005 și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în domeniul construcțiilor și al consultanței.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2019-2022, inculpatul P. S. a obținut nelegal rambursarea de sume negative de TVA, ce au condus la compensarea unor obligații fiscale ale societății pe care o controla faptic și a înregistrat în actele contabile ale societăți cheltuieli în baza unor achiziții fictive de prestări servicii consultanță.

Totodată, același inculpat a reținut angajațiilor contribuții de asigurarări sociale, pe care nu le-a virat organelor fiscale după termenul de scadență. De asemenea, inculpatul a indus în eroare o societate comercială ce a asigurat finanțarea pentru achiziția în leasing de utilaje de construcții prin depunerea de documente cu conținut necorespunzător adevărului, prin care a majorat artificial veniturile, cifra de afaceri și activele societății.

Citește și: PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de înșelăciune cu utilaje industriale: Printre ”victime”, o firmă din Malaysia

În cauză este cercetat și un alt inculpat care în perioada 2022-2023 a reținut angajațiilor contribuții de asigurarări sociale, pe care nu le-a virat organelor fiscale după termenul de scadență.

Procurorul a instituit măsuri asigurători asupra a două imobile și asupra unor conturi bancare ale inculpaților, prejudiciul estimat în cauză fiind de 314.000 lei.

Totodată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a pus în mişcare acțiunea penală împotriva inculpatului P.S, iar apoi a luat față de acesta măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, inculpatul fiind anterior reținut de organele de poliție pe o durată de 24 de ore.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate joi, de polițiștii și jandarmii din Alba: Amenzi de peste 22.000 de lei și 4 permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea