Percheziții în 2 județe, la persoane bănuite de fraude informatice și înșelăciuni. Gruparea infracțională, destructurată cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea crimei organizate din Alba

Polițiștii specializați în combaterea crimei organizate din Alba au sprijinit polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara, care au efectuat șapte percheziții, în județele Arad și Hunedoara. Acțiunea a avut ca rezultat reținerea a nouă persoane, în vederea audierii și luării măsurilor legale.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat șapte percheziții, în județele Arad și Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice și înșelăciuni.

ELIT

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane în scopul obținerii de bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate.

Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și oferea detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 și 500 lei, pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română.

9 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii și luării măsurilor legale.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea crimei organizate din Alba. La acțiune au participat și jandarmi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...