Percheziții în 2 județe din țară. Suspecții ar fi vândut hârtie igienică în loc de măști de protecție

Joi dimineață, polițiștii din Giurgiu au făcut nouă percheziții în județele Călărași și Ilfov, la niște persoane acuzate de înșelăciune, după ce ar fi postat anunțuri în care spuneau că vând măști de protecție, dar conținutul coletului expediat era plin de hârtie igienică. Au fost fraudate aproximativ 90 de persoane.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii din Girugiu fac joi dimineața nouă percheziții pe raza județelor Călărași și Ilfov, la domiciliile unor persoane „despre care există date și indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul național, profitând de instituirea stării de urgență generată de pandemia COVID- 19”.

ELIT

Suspecții au postat pe rețelele de socializare anunțuri de vânzare, însoțite de fotografii cu măști medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor.

Au fost identificate 89 de persoane vătămate.

Din cercetari, a mai rezultat că, prin intermediul acelorași anunțuri, suspecții au vândut tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

Opt persoane urmează să fie duse la audieri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419