Pentru prima oară de la apariția virusului, China nu a raportat niciun caz local de infecție cu COVID-19 în 24 de ore

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Pentru prima oară de la apariția virusului, China nu a raportat niciun caz local de infecție cu COVID-19 în 24 de ore

China nu a avut niciun caz local nou de infecție cu coronavirus în 24 de ore. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru, de când a început criza.

Ar putea fi un punct de cotitură în lupta sa costisitoare cu epidemia devenită între timp pandemie. De asemenea, e un semn că epidemia din China ar putea intra în faza finală, ceea ce ar permite Beijingului să se concentreze pe revitalizarea economiei țării, care a fost aproape paralizată, după ce guvernul a impus restricții de deplasare și măsuri severe de carantină.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Totuși, China nu este încă în afara pericolului. Experții spun că este nevoie de 14 zile consecutive în care să nu se înregisteze nicio infecție nouă înainte de a considera că epidemia s-a sfârșit cu adevărat. Rămâne de văzut dacă virusul nu cumva reapare odată cu reluarea vieții obișnuite și ridicarea restricțiilor de circulație, subliniază The New York Times.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

De la sfârșitul anului trecut, China a înregistrat în total 80.894 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Au fost 3.237 de decese, încă sunt active 8.043 de cazuri, dintre care 2.622 sunt în stare gravă. Restul s-au vindecat.

În întreaga lume, până acum sunt peste 219.000 de oameni care s-au infectat cu noul coronavirus, apărut în China. Bilanțul deceselor s-a accelerat, îndreptându-se spre 9.000 de morți, cu aproape 1.000 mai mulți decât în urmă cu 24 de ore.

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419