Rămâi conectat

Actualitate

Pentru prima oară de la apariția virusului, China nu a raportat niciun caz local de infecție cu COVID-19 în 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Pentru prima oară de la apariția virusului, China nu a raportat niciun caz local de infecție cu COVID-19 în 24 de ore

China nu a avut niciun caz local nou de infecție cu coronavirus în 24 de ore. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru, de când a început criza.

Ar putea fi un punct de cotitură în lupta sa costisitoare cu epidemia devenită între timp pandemie. De asemenea, e un semn că epidemia din China ar putea intra în faza finală, ceea ce ar permite Beijingului să se concentreze pe revitalizarea economiei țării, care a fost aproape paralizată, după ce guvernul a impus restricții de deplasare și măsuri severe de carantină.

Totuși, China nu este încă în afara pericolului. Experții spun că este nevoie de 14 zile consecutive în care să nu se înregisteze nicio infecție nouă înainte de a considera că epidemia s-a sfârșit cu adevărat. Rămâne de văzut dacă virusul nu cumva reapare odată cu reluarea vieții obișnuite și ridicarea restricțiilor de circulație, subliniază The New York Times.

De la sfârșitul anului trecut, China a înregistrat în total 80.894 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Au fost 3.237 de decese, încă sunt active 8.043 de cazuri, dintre care 2.622 sunt în stare gravă. Restul s-au vindecat.

În întreaga lume, până acum sunt peste 219.000 de oameni care s-au infectat cu noul coronavirus, apărut în China. Bilanțul deceselor s-a accelerat, îndreptându-se spre 9.000 de morți, cu aproape 1.000 mai mulți decât în urmă cu 24 de ore.

Surse: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea