Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pentru ISU Alba sărbătoarea Crăciunului a fost mai liniștită decât în anii trecuți

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru ca sărbătorile de iarnă să fie în siguranţă şi linişte pentru cetăţenii judeţului Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a transmis, prin intermediul mass-media, măsuri cu caracter preventiv ce trebuie luate pentru evitarea producerii incendiilor la gospodăriile cetăţeneşti. Potrivit reprezentanților ISU, acestea au avut efectul scontat limitând numărul cazurilor de solicitări în perioada Sărbătorii Crăciunului.

Intervenţiile ISU Alba, în perioada 21 – 26.12.2012 au fost următoarele:

*În data de 21.12.2012

– Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit începând cu ora 14.55, în localitatea Bucerdea Vinoasă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un ciclon (depozit de rumeguş), aparţinând unei societăţi comerciale. Pompierii militari au intervenit cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi au reuşit să stingă incendiul după 1 oră de la sosirea la locul intervenţiei. Ca urmare a incendiului au ars: 2 mc rumeguş, 2 motoare electrice, sistemul de  filtrare, parţial instalaţia electrică a ciclonului şi a fost deteriorată vopseaua ciclonului pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi 2 m de tubulatură de exhaustare. Prin intervenţia pompierilor au fost protejate celelalte bunuri ale societăţii (clădiri, materii prime, produse finite, etc), aflate în incinta societăţii.  Incendiul a fost generat, cel mai probabil, din cauza unor scântei mecanice produse de un corp metalic existent în tubulatura instalaţiei de colectare a rumeguşului.

*În data de 23.12.2012

 – Garda de Intervenţie Sebeş a intervenit de la ora 01.55 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei societăţi comerciale cu activitate de turism, din localitatea Draşov, comuna Spring. Pompierii militari au acţionat cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă aproximativ 2 ore. În incendiu a ars o anexă gospodărească din lemn ce adăpostea camera centralei termice, uscătoriei, spălătoriei şi magazia de alimente, toate în valoare de aproximativ 20.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o constituie amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile (lemn) faţă de mijloacele de încălzit (coş de fum).

– Garda de Intervenţie Sebeş a intervenit de la ora 06.55 şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din municipiul Sebeş. Pompierii militari au acţionat cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă aproximativ 40 minute. În incendiu a ars o anexă gospodărească din lemn pe circa 60 mp, 1 mc lemne de foc şi 2 butelii, toate în valoare de aproximativ 2.500 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o constituie un scurtcircuit electric produs la un mijloc de iluminare (bec).

– Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit începând cu ora 16.45 pentru deblocarea uşii unui apartament situat în municipiul Alba Iulia. Întrucât proprietarul nu a mai fost văzut de o perioadă de tip şi nici nu răspundea apelurilor telefonice a fost solicitată intervenţia pompierilor militari pentru facilitarea accesului poliţiei şi rudelor. După deblocarea uşii proprietara, o femeie de 74 ani, a fost găsită decedată în holul apartamentului.

– Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a mai intervenit începând cu ora 17.35 la o centrală dezafectată din municipiul Alba Iulia unde câţiva oameni ai străzii îşi improvizaseră un adăpost. Aceştia, pentru a se încălzi, au incendiat aproximativ 15 kg de materiale textile care degajau un fum gros. Pompierii au intervenit cu o autospecială de intervenţie pentru lichidarea focului.

*În data de 25.12.2012

– Pichetul de Pompieri Câmpeni a fost solicitat la orele 08.52, să intervină pentru stingearea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Albac. Pompierii militari au deplasat la locul intervenţiei o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au stins incendiul după circa 50 de minute. În incendiu a ars un perete interior din lemn pe o suprafaţă de aproxiativ 6 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o reprezintă efectul termic al unei sobe cu acumulare de căldură asupra materialelor combustibile din imediata apropiere (perete lemn).

În toată această perioadă echipajele SMURD ale inspectoratului au intervenit la 63 de solicitări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea