Pentru combaterea efectelor COVID-19, Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro

Pentru combaterea efectelor COVID-19, Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro

Comisia Europeană va aloca țării noastre peste un miliard de euro drept fonduri pentru lupta împotriva coronavirusului. Anunțul legat de fondurile pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus a fost publicat pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

România va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale. În plus, vor fi mai redirecționate și 637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie, bani necesari luptei împotriva crizei de coronavirus.

Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanţarea achiziţiilor de echipamente de protecţie, medicamente şi teste, a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situaţia actuală, a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilităţile medicale şi a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea şocurilor financiare provocate de criza COVID-19, potrivit Agerpres.

INFORMARE COVID-19

În România au fost confirmate, până acum, 308 infecții cu coronavirus. 31 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă.

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...