Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pentru ce ţări NU se va ridica măsura izolării la domiciliu din 15 iunie: Anunțul președintelui Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Klaus Iohannis, președintele României, a vorbit, marți, la Palatul Cotroceni, după o ședință de lucru cu membrii Guvernului Orban, despre o relaxare a măsurilor de izolare la domiciliu pentru cei care vin din străinătate. Criteriul pe baza căruia se va renunța la această măsură este numărul mic de îmbolnăviri la milionul de locuitori.

„Este important ca ușor-ușor să renunțăm la unele din aceste măsuri acolo unde este posibil”, a spus șeful statului, după o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri pe tema măsurilor care urmează să fie luate în continuare pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

„S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem și noi în România să lucrăm. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact unde numărul de îmbolnăviri unde în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri. Să dau câteva exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda.

Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul UE și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi”, a spus Iohannis.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea