Economie
Pentru că în fiecare săptămână, în Alba, se vânează: gospodăriile din munţi nu mai trăiesc sub ameninţarea prădătorilor
Zăpada care atinge în unele locuri din munţi peste un metru şi jumătate şi gerul năpraznic au pus din nou la grea încercare viaţa românilor, trăitori în cătunele şi satele din judeţul Alba. Reprezentanţii administraţiei comunale (primari, viceprimari, secretari) pe care i-am contactat ne-au informat că în majoritatea localităţilor au fost deschise căi de acces spre toate aşezările umane. Toţi ne-au spus că se circulă greu, în condiţii de iarnă, dar nu există familii care să fi rămas total izolate, pradă iernii. „Oamenii sunt obişnuiţi cu asemenea ierni, sunt căliţi pentru că s-au născut şi au crescut aici” a fost răspunsul cvasi-general. Şi pentru că am primit semnale de la oameni din Apuseni cum că au fost zărite urme de vulpi, lupi, mistreţi şi ciute, până în buza satului sau chiar prin bătăturile gospodăriilor situate sub pădure, ne-am interesat dacă jivinele au atacat sau nu comunităţile.
Şugag. Primarul Constantin Jinar ne-a spus că în comună şi localităţile aparţinătoare nu au mai fost semnalate atacuri ale lupilor în această iarnă, în condiţiile în care în zonă, cel puţin o dată la două săptămâni sunt organizate vânători. Doar vulpile mai fură, din când în când găini. Primarul ne-a mai spus că nici din localităţile izolate de ninsoare – Bârzana, Arţi şi Jidoştina – unde recent a fost desfundat drumul cu buldoexcavatorul, nu a primit asemenea sesizări.
Poşaga. Primarul Ioan Botaş ne-a spus că luni, 30 ianuarie, a avut loc o şedinţă de consiliu local iar consilierii proveniţi de pe sate nu au reclamat problema atacului prădătoarelor. În schimb există vulpi şi mistreţi care coboară până în centrul de comună, primarul povestindu-ne că acum câteva seri a înâlnit pe stradă, în comună, un mistreţ. „Un exemplar superb. S-a speriat de mine şi a făcut cale întoarsă în pădure”, a spus edilul. Acesta a spus că în zona Muntelui Mare a fost semnalată, anul trecut, prezenţa unei haite de circa 20 de lupi. Şi primarul Botaş ne-a spus că în zona Poşaga-Sălciua există două fonduri de vânătoare, chiar săptămâna trecută fiind organizată vânătoare la mistreţi.
Râmeţ. Viceprimarul Vasile Raica ne-a informat că în zonă lupii nu atacă oile deoarece oamenii de acolo… nu mai prea au turme de oi. Satele aparţinătoare sunt vizitate acum arareori de mistreţi. „Cu urşii am avut probleme doar anul trecut, după ce au ieşit din hibernare. Acum nu am auzit cetăţeni care să se plângă că animalele din gospodării să le fi fost atacate de sălbăticiuni” a spus Raica. În zonă se circulă în condiţii de iarnă, iar pe drumurile spre cătune a fost băgat TAF-ul primăriei, pentru a le deszăpezi. „Oamenii din cătune pot veni acum în centrul de comună să-şi facă aprovizionarea. Şi orele de curs decurg normal deoarece copii nu fac naveta, ci dorm la internatul şcolii”, a precizat Vasile Raica.
Livezile. Viceprimarul Ioan Oniga ne-a declarat că situaţia prădătorilor sălbatici este sub control de când au fost înfiinţate fondurile şi asociaţiile de vânătoare. Oniga a explicat că probleme majore nu sunt, de regulă satele fiind vizitate de mistreţi şi vulpi, întâmplător.
Poiana Vadului. Viceprimarul Vasile Haneş ne-a spus că lupii nu mai prea au ce ataca în zonă pentru că localnicii nu mai au turme de oi. O situaţie similară celei de la Râmeţ. În consecinţă, pe adresa primăriei din Poiana Vadului nu au sosit asemenea sesizări.
Lunca Mureşului. Secretarul primăriei, Cristina Boc, ne-a declarat că cetăţenii din zonă nu au făcut astfel de sesizări primăriei. Luni, 30 ianuarie, a fost şedinţă de consiliu local iar consilierii nu au adus în discuţie asemenea probleme pentru zonele pe care le reprezintă.
Almaşu Mare. Secretarul primăriei, Iuliu Beca, ne-a spus că nici în comună şi nici în localităţile aparţinătoare nu au fost sesizate atacuri ale lupilor. „Oamenii au oi, multe, dar şi le păzesc bine iarna. Vulpile mai dau atacul, la găini. Ce am văzut, sălbăticiuni, sunt ciutele, care au un vad de trecere prin Almaşu de Mijloc, peste drum, cred că merg la adăpat undeva” a spus Beca.
Berghin. Primarul Vasile Bica ne-a spus că proprietarii de oi nu i-au semnalat să aibă probleme cu lupii. Acesta a subliniat că turmele sunt păzite foarte bine de câinii ciobăneşti, în faţa cărora sălbăticiunile nu au nici o şansă.
Bucium. Nici aici oamenii nu au reclamat atacuri ale lupilor. „Spre satele şi cătunele aparţinătoare a fost deschis drum cu TAF-ul primăriei, însă nici de la acei oameni nu am primit semnale despre prădători. Acesta este un semnal că sus, pe munte, încă mai sunt ciute care pot fi vânate de lupi, aşa încât aceştia nu coboară, mânaţi de foame, jos în sate” a spus Napău.
Zlatna. Primarul Silviu Ponoran ne-a informat că au fost probleme cu lupii în Trâmpoiele, Ruşi şi Feneş, la gospodăriile din vecinătatea pădurii. De asemenea, a fost semnalată şi prezenţa mistreţilor şi a vulpilor, pe toată Valea Ampoiului. Primarul Ponoran ne-a declarat în unele locuri, de pe vârful Dealul Mare, zăpada atinge şi 1,5 metri. Drumurile au fost deszăpezite pentru accesul auto dar se circulă în condiţii grele, de iarnă.
Sălciua. De la primarul Vasile Lombrea aflăm că nu s-au înregistrat asemenea atacuri în comună, aceasta şi datorită partidelor de vânătoare organizate cu regularitate, pe fondurile de vânătoare de pe raza comunei. Vulpile s-au mai înmulţit, pentru că nu le mai prea vânează nimeni, nici măcar pentru blană. Urşi au fost anul trecut, pe muntele Bedeleu.
Avram Iancu. Primarul Sandu Heler, care ne-a mărturisit că este şi vânător, a declarat că situaţia este şi în această zonă sub control. „Chiar sâmbăta trecută am organizat o partidă de vânătoare Au ieşit în bătaia puştii doar mistreţi şi vulpi”, a spus Heler.
Ministerul Mediului şi Pădurilor a organizat şi a desfăşurat anul trecut în vară licitaţii pentru atribuirea în gestiune a faunei din fondurile cinegetice. Printre cele 393 de fonduri din ţară, 7 se află pe teritoriul judeţului Alba. Asociaţiile care au câştigat licitaţia le vor gestiona timp de 10 ani.
Fondurile de vânătoare au fost adjudecate astfel: Fondul Ponor Râmeţ administrat de Inzel – Cluj Napoca, Fondul de vânătoare Măhăceni a fost adjudecat de AVPS Potaissa Hunter din Turda, Fondul de vânătoare Alba Iulia va fi gestionat de AVPS Căprioara – Cib, la Horea a câştigat licitaţia AJVPS Alba, Fondul de vânătoare Vidolm a fost adjudecat de Asociaţia Trascău Hunting Club Sălciua, la Câlnic a câştigat AVPS Vulturul Negru Sebeş iar la Cugir fondul de vânătoare va fi preluat de AJVPS Alba Iulia. În paralel, pentru fondurile de vânătoare aparţinând cetăţenilor s-au constituit asociaţii de proprietari, care organizează partide de vânătoare legale. Potrivit informaţiilor din teritoriu, şi în aceste condiţii de iarnă grea, sălbăticiunilor din munte le este dusă hrană – fân sau porumb – de către administratorii fondurilor de vânătoare.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Economie
Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!
Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!
Pășește cu dreptul începând o carieră la Azets! Bucură-te de un mediu multicultural!
Dacă ești din Alba Iulia și ești în căutarea unui loc de muncă, aplică cu încredere la unul dintre posturile de mai jos:
Contabil Junior – Full Time
Consultant salarizare – Full time
Summer Internship
Poți aplica și pe adresa de e-mail dedicată: [email protected]
Economie
Simte-te ca-n city break în orașul tău! 3 locuri din Alba Iulia unde poți ajunge cu Uber (P)
Pe măsură ce vara se apropie, vremea plăcută de afară ne oferă ocazia perfectă pentru plimbări locale. Fie că locuiești în Alba Iulia de când te-ai născut sau abia ce te-ai mutat în oraș, acesta merită să fie explorat dintr-o perspectivă nouă, precum fac numeroșii turiști care vizitează împrejurimile. Serviciile de ridesharing sunt soluția perfectă care ne permite să ne relaxăm și să admirăm împrejurimile în condiții de siguranță.
Din fericire, Alba Iulia este un oraș plin de locuri care merită vizitate și pe care le-am recomanda oricărui turist. Cum ar fi să devenim turiști în propriul oraș pentru un weekend? Mai ales acum, când ne bucurăm aplicația Uber, lansată de curând în Alba Iulia. Așadar, unde mergem?
- Cetatea Alba Carolina
Fără doar și poate, fortăreața cetății Alba Carolina este unul dintre cele mai apreciate și vizitate locuri din oraș. Cu o vechime de peste 300 de ani, cetatea ne permite să ne întoarcem în timp și să experimentăm pe viu istoria bogată a orașului. Construită în jurul siturilor unor fortărețe romane și medievale, cetatea este o mărturie incredibilă a trecerii timpului și o destinație locală perfectă pentru o după-amiază însorită.
- Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad”
Plimbările liniștite în natură fără a părăsi orașul sunt posibile dacă vizitezi parcul dendrologic de-a dreptul unicat din Alba Iulia. Ce modalitate mai plăcută de relaxare decât plimbări printre copacii înfloriți? Ocazia de a vedea un tip rar de bambus care crește cu 50 de cm pe zi și căruia i se spune „arborele mamut” face parcul destinația ideală pentru o după-amiază liniștită și totuși interesantă de weekend.
- Muzeul de artă Casa Simian
O clădire importantă din punct de vedere istoric și totodată singurul muzeu de artă sacră din România, Museikon este un proiect unic în țară. Cu o expoziție permanentă de icoane și experiența unui atelier de tipografie, orice vizită la Museikon poate transforma o zi obișnuită într-una extraordinară.
Dacă alegi să călătorești cu Uber pentru a ajunge într-una dintre destinațiile tale preferate din Alba Iulia, e important să știi de măsurile de siguranță luate de companie, care au ca prioritate facilitarea unei experiențe plăcute pentru toți utilizatorii.
De-a lungul anilor, Uber a implementat o serie de măsuri pentru siguranță în timpul curselor:
- Acces la informații despre șoferi – pasagerii pot vedea informații precum marca și modelul mașinii, numărul de înmatriculare, dar și rating-ul șoferului
- Numere de telefon anonime – pentru ca tu să poți comunica în cel mai sigur mod posibil cu șoferii
- Șoferi licențiați și autorizați– Toți șoferii parteneri îndeplinesc standarde de calitate înaltă pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor
Nu-i așa că ți-am făcut poftă de o plimbare? Bucură-te de orașul tău alături de Uber, și descoperă-l în întregime fără să pierzi prea mult timp pe drum!
Economie
Anunț privind lansarea Ofertei Publice de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud, la prețul de 1,84 lei/acțiune, aprobat prin decizia A.S.F nr. 558/11.05.2022
Anunț
Privind lansarea Ofertei Publice de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud, la prețul de 1,84 lei/acțiune, Aprobat prin decizia A.S.F nr. 558/11.05.2022
|
1. Identificarea Emitentului:
Emitentul este societatea PREBET S.A. Aiud, denumită în continuare “Emitent”, societate pe acțiuni cu sediul în Aiud, str. Arenei nr. 10, jud. Alba, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerțului Alba cu nr. J1/121/1991 și având codul unic de înregistrare 1763841.
Capitalul social al Emitentului este de 8.199.547,74 lei, reprezentând 45.553.043 acțiuni nominative, dematerializate cu o valoare nominală de 0,18 lei/acțiune, fiecare acțiune conferind drepturi egale.
Obiectul principal de activitate al Emitentului este Fabricarea produselor din beton pentru construcții (cod CAEN 2361).
Structura sintetică a acționariatului Emitentului la data de 15 aprilie 2022 se prezintă astfel:
Nr. | Acționari | Nr. acțiuni | Procent (%) |
1 | GES-GREEN ENERGY SPECIALISTS SRL | 7.850.000 | 17,2327 |
2 | IMPETUM INVESTMENTS SA | 5.083.720 | 11,1600 |
3 | ANODIN ASSETS SA | 4.990.000 | 10,9543 |
4 | AUSEL IMOBILIARE SRL | 4.940.114 | 10,8448 |
5 | ACORD CONSTRUCT ALT SRL | 4.920.000 | 10,8006 |
6 | Persoane fizice | 14.284.843 | 31,3587 |
7 | Persoane juridice | 3.484.366 | 7,6490 |
Total | 45.553.043 | 100,000% |
2. Ofertanții:
Ofertanții sunt:
- Societatea Impetum Investments S.A., societate pe acțiuni cu sediul în București, Sect. 2, str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea A, et. 3, înregistrată la Registrul Comerțului Sect. 2 București cu nr. J40/15580/2015, având CUI 35352514, obiect principal de activitate – Activități ale holdingurilor (cod CAEN 6420).
Impetum Investments S.A. deține un capital social de 3.953.648,30 lei, reprezentând 1.363.327 acțiuni, cu o valoare nominală de 2,9000 lei/acțiune, fiecare acțiune conferind drepturi egale.
Structura acționarilor Impetum Investments S.A se prezintă astfel:
Nr. | Acționari | Nr. acțiuni | Procent |
1. | Astra Holding GMBH | 333.333 | 24,45% |
2. | Lotrean Radu – Lucian | 71.866 | 5,27% |
3. | Boiciuc Mariana – Georgeta | 6.666 | 0,49% |
4. | Bogdan Alexandru | 6.666 | 0,49% |
5. | Mișcă Irina – Florina | 6.666 | 0,49% |
6. | Buțiu Andra – Ioana | 6.666 | 0,49% |
7. | Șandor Ionuț – Adrian | 6.666 | 0,49% |
8. | Savin Alexandru | 6.666 | 0,49% |
9. | Bindea Ioan – Adrian | 6.666 | 0,49% |
10. | Aurel Constantin – Podariu | 25.267 | 1,85% |
11. | Mănițiu Anca | 28.600 | 2,09% |
12. | Lăcrămioara – Andreea Cionca – Anghelof | 133.733 | 9,81% |
13. | Andrei – Valentin Cionca | 391.933 | 28,75% |
14. | Simona – Silvana – Georgeta Șermer | 18.000 | 1,32% |
15. | Diță Ramona – Valerica | 16.000 | 1,17% |
16. | Vizental Rudolf – Paul | 133.733 | 9,81% |
17. | Andra – Cristina Olar – Caragea | 30.467 | 2,24% |
18. | Godîncă – Herlea Vasile | 133.733 | 9,81% |
Total | 1.363.327 | 100,0000% |
- Societatea Acord Construct ALT S.R.L, societate cu răspundere limitată cu sediul în Mun. Bistrița, Bld. Republicii, nr. 55, Birou 3, et. Mansardă, jud. Bistrița-Năsăud, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului Bistrița, cu nr. J06/890/2016, având CUI 36731338, obiect principal de activitate – Repararea echipamentelor electrice (cod CAEN 3314).
Acord Construct ALT S.R.L deține un capitalul social de 120.000 lei, reprezentând 12.000 părți sociale nominative, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, fiecare parte socială conferind drepturi egale.
Structura asociaților Acord Construct ALT S.R.L se prezintă astfel:
Nr. | Asociați | Nr. părți sociale | Procent |
1 | Gavrilă Bogdan | 12.000 | 100% |
Total | 12.000 | 100,000% |
- Societatea Anodin Assets S.A., societate pe acțiuni cu sediul în Mun. Cluj-Napoca, str. Plopilor, nr. 68, Scara A, et. 1, Ap. 6, Jud. Cluj, înregistrată la Registrul Comerțului Cluj-Napoca cu nr. J12/2422/2016, având CUI 36236054, obiect principal de activitate – Dezvoltare (promovare) imobiliară (cod CAEN 4110).
Anodin Assets S.A. deține un capitalul social de 200.000 lei, reprezentând 20.000 acțiuni nominative, cu o valoare nominală de 10,000 lei/acțiune, fiecare acțiune conferind drepturi egale.
Structura acționarilor Anodin Assets S.A. se prezintă astfel:
Nr. | Acționari | Nr. acțiuni | Procent |
1 | Moțoc Ileana | 19.980 | 99,9% |
2 | Kerekes Ioan Csaba | 20 | 0,1% |
Total | 20.000 | 100,000% |
- Societatea Ges-Green Energy Specialists SRL, societate cu răspundere limitată cu sediul în Mun. Bistrița, str. Mihai Viteazu, nr. 25, Cam. 2, jud. Bistrița-Năsăud, înregistrată la Registrul Comerțului Bistrița cu nr. J06/153/2003, având CUI 15301745, obiect principal de activitate – Producția de energie electrică (cod CAEN 3511).
Ges-Green Energy Specialists SRL deține un capitalul social de 4.511.000 lei, reprezentând 451.100 părți sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială, fiecare parte socială conferind drepturi egale.
Structura asociaților Ges-Green Energy Specialists SRL se prezintă astfel:
Nr. | Asociați | Nr. părți sociale | Procent |
1 | Doxy Com SRL | 451.050 | 99,99% |
2 | Vlasin Veronica Maria | 50 | 0,01% |
Total | 451.100 | 100,000% |
Doxy Com SRL are ca acționar pe dl. Pungovschi Bucur Cristian care deține 100% din capitalul societății.
Societățile Impetum Investments S.A., Acord Construct ALT S.R.L., Anodin Assets S.A. și Ges-Green Energy Specialists SRL acționează în mod concertat în conformitate cu Raportul curent publicat pe websiteul www.bvb.ro la data de 10.12.2021 și vor fi denumite în continuare „Ofertanții”,
3. Persoanele cu care acționează în mod concertat ofertanții:
Ofertanții acționează în mod concertat cu dl. Kerekes Ioan Csaba, acționar în cadrul Anodin Assets S.A. și cu Aușel Imobiliare S.R.L., înregistrată la Registrul Comerțului Cluj-Napoca, sub nr. J23/2420/2016, CUI 36236070, având ca acționar și reprezentant legal pe dl. Codărean Cristian Vasile.
4. Numărul de acțiuni emise de societatea vizată care sunt deținute de ofertanți și de grupul de persoane cu care acționează în mod concertat
Ofertanții și persoanele cu care aceștia acționează concertat dețin un număr de 28.053.361 acțiuni emise de Prebet S.A. Aiud, reprezentând 61,5839% din capitalul social al Emitentului.
Dl. Kerekes Ioan Csaba deține un număr de 269.527 acțiuni, iar Aușel Imobiliare S.R.L. deține 4.940.114 acțiuni.
Acțiunile deținute de ofertanți și de persoanele cu care aceștia acționează în mod concertat au fost dobândite prin tranzacții de cumpărare derulate în cadrul Burse de valori București astfel:
- Societatea Impetum Investments S.A. a achiziționat în data de 16.11.2021 un număr de 5.083.720 acțiuni la prețul de 1,1500 lei/acțiune.
- Societatea Acord Construct ALT S.R.L a achiziționat acțiuni Prebet S.A. Aiud astfel:
- În anul 2020 un număr de 5.490.323 acțiuni la prețul maxim de 0,9380 lei/acțiune;
- În anul 2021 un număr de 263.000 acțiuni la un preț maxim de 1,7000 lei/acțiune.
- Societatea Anodin Assets S.A. a achiziționat acțiuni Prebet S.A. Aiud astfel:
- În anul 2018 un număr de 1.413.000 acțiuni la prețul maxim de 0,2800 lei/acțiune;
- În anul 2019 un număr de 5.020.200 acțiuni la prețul maxim de 0,6200 lei/acțiune;
- În anul 2020 un număr de 4.182.243 acțiuni la prețul maxim de 0,9600 lei/acțiune;
- În anul 2021 un număr de 1.147.266 acțiuni la un preț maxim de 1,8400 lei/acțiune.
- Societatea Ges-Green Energy Specialists SRL a achiziționat acțiuni Prebet S.A. Aiud astfel:
- În anul 2019 un număr de 4.604.970 acțiuni la prețul maxim de 0,6450 lei/acțiune;
- În anul 2020 un număr de 5.807.840 acțiuni la prețul maxim de 1,000 lei/acțiune;
- În anul 2021 un număr de 250.191 acțiuni la un preț maxim de 1,8400 lei/acțiune.
- Dl. Kerekes Ioan-Csaba a achiziționat acțiuni Prebet S.A. Aiud astfel:
- În anul 2020 un număr de 600 de acțiuni la prețul de 0,8880 lei/acțiune;
- În anul 2021 un număr de 293.749 acțiuni la un prețul maxim de 1,6900 lei/acțiune.
- Societatea Aușel Imobiliare S.R.L. a achiziționat în data de 16.11.2021 un număr de 4.940.114 acțiuni la prețul de 1,1500 lei/acțiune.
5. Numărul, procentul și clasa de valori mobiliare care fac obiectul ofertei publice de preluare
Oferta publică de preluare obligatorie are drept obiect achiziționarea unui pachet de până la 17.499.682 acțiuni nominative, dematerializate, oferite de PREBET S.A. Aiud, care nu se află în posesia Ofertanților, reprezentând un procent de 38,4161% din capitalul social al Emitentului.
6. Prețul oferit
Prețul oferit în cadrul ofertei publice este de 1,84 lei/acțiune.
Prețul oferit în cadrul ofertei publice de preluare obligatorii a PREBET S.A. Aiud a fost stabilit prin aplicarea prevederilor art. 40, alin. (5) din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, ca fiind:
- cel mai mare preț plătit de ofertant sau de persoanele cu care acesta acționează în mod concertat în perioada de 12 luni anterioară datei de depunere la A.S.F. a documentației de ofertă, respectiv prețul de 1,1500 lei/acțiune;
- cel mai mare preț plătit de ofertant sau de persoanele cu care acționează în mod concertat în ultimele 12 luni anterioare datei la care a fost atinsă poziția reprezentând mai mult de 33% din drepturile de vot, respectiv prețul de 1,8400 lei/acțiune;
- prețul mediu ponderat de tranzacționare, aferent ultimelor 12 luni anterioare datei de depunere la A.S.F. a documentației de ofertă, respectiv prețul de 1,2845 lei/acțiune; Prețul a fost calculat pentru perioada 18.02.2021 – 17.02.2022;
- prețul mediu ponderat de tranzacționare, aferent ultimelor 12 luni anterioare datei la care a fost atinsă poziția reprezentând mai mult de 33% din drepturile de vot, respectiv prețul de 1,2828 lei/acțiune. Prețul a fost calculat pentru perioada 09.12.2020 – 08.12.2021.
În cazul în care toți ceilalți acționari vor subscrie în cadrul ofertei publice de preluare, ofertanții vor deține 100% din capitalul social al Emitentului.
Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.
După închiderea Ofertei, Ofertanții nu intenționează să solicite acționarilor care nu au subscris în cadrul Ofertei să le vândă respectivele acțiuni în cadrul procedurii de retragere a acționarilor dintr-o societate, în baza art. 44 din Legea 24/2017.
7 . Perioada de derulare a Ofertei
Perioada de derulare a Ofertei publice de preluare este de 10 de zile lucrătoare, Oferta derulându-se astfel între 18.05.2022 și 31.05.2022 inclusiv („Perioada de derulare a Ofertei”).
Zi Lucrătoare este o zi în care băncile sunt deschise pentru public în România.
Oferta se consideră inițiată după 3 zile lucrătoare de la data publicării anunțului de ofertă într-un ziar de informare generală sau financiară și într-un ziar local din raza administrativ-teritorială a Emitentului.
Documentul de Ofertă publică de preluare va fi pus la dispoziția publicului în mod gratuit, după cum urmează:
- În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
- pe suport de hârtie, la cererea subscriitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș) sau Ofertantului (Tg. Mureș, str. Voinicenilor nr. 35, jud. Mureș), începând cu data publicării anunțului privind oferta publică de preluare obligatorie.
8 . Locurile de subscriere și programul de lucru cu publicul
Acționarii pot subscrie la Ofertă pe toată durata acesteia, în fiecare zi lucrătoare între orele 9.00 – 16.00 astfel:
- la sediul Intermediarului ofertei GOLDRING S.A. (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș);
- prin intermediarii eligibili care au semnat cu GOLDRING S.A. Angajamentul cu privire la respectarea condițiilor de derulare a Ofertei.
9 . Sursa și mărimea fondurilor folosite de Ofertanți
Fondurile bănești folosite în ofertă de către Impetum Investments S.A. provin din:
- Contractarea în data de 07.02.2022 a unui împrumut de la Societatea Real Estate Resources SRL. Societatea Real Estate Resources SRL a obținut fondurile din vânzarea unui teren aflat în proprietate, vânzare care s-a finalizat la data de 19.11.2021 prin transferul dreptului de proprietate și plata prețului. Impetum Investments deține controlul și o participație de 99,95% la societatea City of Mara UNU SA care este asociat unic deținând 100% din capitalul social al Real Estate Resources SRL.
și
- Finanțare pe termen scurt (bridge loan) de la EOS Finance IFN S.A. și IFN Next Capital Finance S.A. în baza unui contract semnat în data de 11.02.2022.
Fondurile bănești folosite în ofertă de către Anodin Assets S.A., Acord Construct ALT S.R.L. și Ges-Green Energy Specialists S.R.L. provin din sume aferente investițiilor financiare prin intermediul pieței de capital.
Impetum Investments S.A. a depus în contul Intermediarului garanția reprezentând cel puțin 30% din valoarea Ofertei în conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 5/2018.
10. Date economico-financiare ale ofertanților
În conformitate cu ultima situație financiară aprobată (aferentă anului 2020) datele financiare ale Ofertanților se prezintă astfel:
Element
– Lei – |
Impetum Investments SA | Anodin Assets SA | Acord Construct ALT SRL | Ges-Green Energy Specialists SRL |
Total active | 73.674.626 | 15.517.220 | 4.754.014 | 22.896.941 |
Total capital propriu | 2.016.416 | 3.714.810 | 4.523.261 | 1.724.068 |
Cifra de afaceri | 11.952 | 455.262 | 1.784.472 | 936.418 |
Rezultatul exercițiului | 116.640 | 3.264.817 | 2.937.551 | 1.207.478 |
11. Cadrul juridic aplicabil
Oferta publică de preluare obligatorie se va desfășura exclusiv în conformitate cu termenii și condițiile documentului de ofertă publică redactat de către Intermediar și aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în conformitate cu Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață și regulamentului 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.
Documentul de ofertă publică de preluare obligatorie a fost aprobat de ASF prin Decizia nr. 558 din data de 11.05.2022.
12. Intermediarul
Ofertanții au încheiat un contract de intermediere în data de 10 decembrie 2021 cu Intermediarul în scopul derulării ofertei publice de preluare obligatorii.
Investitorii care subscriu acțiuni în cadrul ofertei publice vor trebui să le subscrie prin Intermediar sau prin oricare participant eligibil. Formularele de subscriere vor fi disponibile la sediul Intermediarului și/sau al participanților eligibili.
OFERTANȚI | INTERMEDIAR |
Impetum Investments S.A. | Goldring SA |
Cionca Andrei Valentin
|
Zahan Virgil Adrian |
Acord Construct ALT S.R.L | Director general |
Gavrilă Bogdan
|
|
Anodin Assets S.A. | |
Motoc Ileana
|
|
Ges-Green Energy Specialists SRL | |
Vlasin Veronica Maria
|
-
Actualitateacum 23 de ore
Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar
-
Ştirea zileiacum 19 ore
FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare
-
Sportacum 22 de ore
Liga a 4-a, etapa a 28-a: remiză spectaculoasă la Șugag, Hidromecanica – CS Zlatna 3-3
-
Sportacum 24 de ore
FOTO: echipa Colegiului Național „IM Clain” Blaj, vicecampioană națională la ONSS, volei feminin, licee
-
Sportacum 19 ore
FOTO: LPS Alba Iulia, campioană națională la ONSS, baschet feminin, gimnazial | Aur dedicat memoriei lui Nicușor Marcu!
-
Sportacum 22 de ore
CSȘ Blaj a terminat pe locul 5 la volei juniori, iar Tudor Balu – desemnat MVP-ul turneului din Sala „Timotei Cipariu”
-
Actualitateacum 20 de ore
Traian Băsescu ar fi făcut accident de mașină, în București: Ce rezultat a dat aparatul etilotest
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare
-
Ştirea zileiacum 15 ore
ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla
-
Actualitateacum 18 ore
Ministrul Educației: „Nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației”
-
Actualitateacum 19 ore
Țara noastră a urcat pe locul șase în clasamentul producătorilor de vin din Europa
-
Actualitateacum 17 ore
Alexandru Rafila, despre variola maimuței: „Nici vorbă să fie o pandemie. Riscul de infecție este mic”