Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pentru 2013, SPAS Alba Iulia propune un număr de 200 de posturi pentru asistenți personali ai persoanelor cu handicap

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav din Alba Iulia va fi mai mare în acest an, dacă aleșii din Consiliul Local vor fi de acord cu propunerea Serviciului Public de Asistență Socială din municipiu.

Potrivit fundamentării cheltuielilor pentru susţinerea sistemului de protecţie a persoanelor cu handicap pe anul 2013, Serviciul Public de Asistenţă Socială a propus pentru anul 2013 un număr de 200 de posturi pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav.

În anul 2012 s-au aprobat 200 de posturi pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, care au domiciliul pe raza municipiului Alba Iulia şi nu s-a depăşit numărul. La începutul anului 2012 erau angajaţi 156 de asistenţi personali”, precizează reprezentanții SPAS.

Potrivit reprezentanților respectivului serviciu din subordinea primăriei, evoluția numărului de asistenţi personali în cursul anului 2012 a fost următoarea: un număr de 50 de asistenţi personali au fost reangajaţi; un număr de 34 de persoane au fost angajate ca asistenţi personali noi; unui număr de 30 de asistenţi personali le-a încetat contractul individual de muncă.

Primăria municipiului Alba Iulia nu dispune de asistenţi personali care să înlocuiască asistenţii personali titulari, pe perioada efectuării de către aceştia a concediului de odihnă şi nici de centru de tip respiro unde persoanele cu handicap grav ar putea fi găzduite în această perioadă. Din acest motiv în cursul anului 2012 persoanele cu handicap grav sau reprezentanţii legali ai acestora au beneficiat de indemnizaţia echivalentă cu salariul net al asistentului personal, când asistentul personal s-a aflat în concediu de odihnă”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre ce va fi pus în dezbatere în ședința de Consiliu Local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea