Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensionarii care au primit decizii de recalculare vor primi mai mulți bani în această lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe lângă pensia cuvenită și calculată ca până acum, o parte dintre persoanele din țara noastră retrase din activitate vor beneficia de niște sume suplimentare, care vor fi primite de anumiți pensionari în perioada cuprinsă între 11 și 15 aprilie, conform unui anunț recent al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

Mai exact, după cum se precizează în comunicatul publicat de puțină vreme pe website-ul MMJS, pe lângă pensia lunară, pensionarii care au primit decizii de recalculare a pensiei în baza Legii nr. 221/2018 vor primi, până la jumătatea acestei luni, și diferențele de bani reprezentând valori restante, ce au fost calculate pentru perioada 1.10.2018 – 30.04.2019.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, între 11 și 15 aprilie 2019, pensionarii care au decizii de recalculare vor primi, în plus față de pensia obișnuită, sumele restante apărute în urma recalculării pensiei pentru perioada octombrie 2018 – aprilie 2019.

Aceste sume restante se vor transmite pensionarilor, în perioada cuprinsă între 11 și 15 aprilie, prin intermediul serviciilor poștale, iar cei ce nu sunt găsiți acasă de poștaș vor găsi în cutia poștală un aviz, document cu care se pot prezenta la oficiul poștal de care aparțin și de unde-și pot ridica banii, dar doar până în data de 17 aprilie 2019.

Potrivit comunicatului, diferențele rezultate în urma recalculării pensiei în baza Legii nr. 221/2018 vor fi aduse acasă de poștaș atât celor care primesc, în mod obișnuit, banii de pensie prin serviciile poștale, cât și celor care primesc pensiile într-un cont bancar. Prin același act normativ, respectiv Legea nr. 221/2018, au fost reduse vârstele de pensionare pentru o serie de persoane, printre care cei ce au lucrat în aviație sau cei ce au lucrat în subteran.

După cum ne-a informat Guvernul chiar azi, recalcularea pensiilor pentru grupa I și a II-a de muncă a dus, de fapt, la majorarea acestora. Astfel, potrivit exemplelor furnizate de Executiv, un mecanic de locomotivă a beneficiat de o majorare cu 40% a pensiei, respectiv de la 2.865 de lei la 4.013 lei, iar un miner din Petroșani s-a bucurat de o mărire cu 43% a pensiei, adică pensia i s-a mărit de la 3.493 de lei la 5.012 lei.

Pe de altă parte, un acrobat de circ a beneficiat de o creștere a pensie cu 39%, de la 1.354 de lei la 1.883 de lei, în timp ce o balerină s-a bucurat de o majorare de 33% a pensiei, respectiv de la 1.658 de lei la 2.197 de lei.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea