Rămâi conectat

Actualitate

Pensiile ocupaționale, în dezbatere la Senat. Directiva europeană care vine în sprijinul viitorilor pensionari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensiile ocupaționale, în dezbatere la Senat. Directiva europeană care vine în sprijinul viitorilor pensionari

O directivă europeană (2016/2341) ce privește activitatea de supraveghere a instituțiilor pentru furnizarea de pensii ocupaționale și care a fost transpusă în legislația națională printr-un proiect de lege, se află în dezbaterea senatorilor.

Noul sistem se poate traduce printr-un pilon de pensii impus prin reguli stricte de supraveghere, iar beneficiile vor fi acordate de angajatori, pe baza economiilor făcute de angajați.

Scopul proiectului de lege este ca viitorii pensionari să economisească mai mult atunci când sunt în câmpul muncii, pentru acordarea ulterioară a unui nivel suplimentar de securitate.

Constituirea unui fond de pensii ocupaţionale aparţine exclusiv unui administrator autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în timp ce schema de pensii este stabilită de către fiecare angajator care doreşte şi are capacitatea financiară să ofere angajaţilor săi astfel de beneficii.

Angajatorul decide dacă să stabilească o schemă de pensii ocupaţionale, el fiind obligat să ofere informaţii despre aceasta tuturor angajaţilor săi şi poate stabili cuantumuri diferenţiate de contribuţie proprie pentru lucrători pe criterii de vechime, funcţie sau drepturi salariale, conform Ministerului Muncii.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea