Pensiile ocupaționale, în dezbatere la Senat. Directiva europeană care vine în sprijinul viitorilor pensionari

Pensiile ocupaționale, în dezbatere la Senat. Directiva europeană care vine în sprijinul viitorilor pensionari

O directivă europeană (2016/2341) ce privește activitatea de supraveghere a instituțiilor pentru furnizarea de pensii ocupaționale și care a fost transpusă în legislația națională printr-un proiect de lege, se află în dezbaterea senatorilor.

Noul sistem se poate traduce printr-un pilon de pensii impus prin reguli stricte de supraveghere, iar beneficiile vor fi acordate de angajatori, pe baza economiilor făcute de angajați.

ELIT

Scopul proiectului de lege este ca viitorii pensionari să economisească mai mult atunci când sunt în câmpul muncii, pentru acordarea ulterioară a unui nivel suplimentar de securitate.

Constituirea unui fond de pensii ocupaţionale aparţine exclusiv unui administrator autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, în timp ce schema de pensii este stabilită de către fiecare angajator care doreşte şi are capacitatea financiară să ofere angajaţilor săi astfel de beneficii.

Angajatorul decide dacă să stabilească o schemă de pensii ocupaţionale, el fiind obligat să ofere informaţii despre aceasta tuturor angajaţilor săi şi poate stabili cuantumuri diferenţiate de contribuţie proprie pentru lucrători pe criterii de vechime, funcţie sau drepturi salariale, conform Ministerului Muncii.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...