Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pensiile, alocațiile și salariul minim vor CREȘTE: PNL și PSD au ajuns la o înțelegere în privința pachetului social

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensiile, alocațiile și salariul minim vor CREȘTE: PNL și PSD au ajuns la o înțelegere în privința pachetului social

Liberalii și social democrații au ajuns la un consens în privința pachetului social. Astfel, Pensia minimă crește de la 800 la 1.000 de lei. Cei care au pensia mai mică de 1600 de lei vor primi în Ianuarie a treisprezecea pensie, în valoare de 1.200 de lei, adică 100 de lei în plus, care va fi acordată o dată pe an, în ianuarie.

„Acest 10% se aplică doar la pensiile pe contribuție, nu vorbim de acele indemnizații speciale”, a precizat deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, la Sinteza Zilei.

CITEȘTE ȘI: A treisprezecea pensie: Ce categorie de pensionari va beneficia de aceasta, începând de anul viitor

Românii cu pensii mai mari de 4.000 de lei vor trebui să își plătească singuri contribuția la sănătate, practic, pensia lor nu va crește.

Alocațiile copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani cresc cu 40%, adică ajung la 600 de lei. Pentru copiii de peste doi ani, creșterea va fi de 20%. Salariul minim pe economie crește la 2.550 de lei, indiferent de studii.

Impactul bugetar va fi de 14 miliarde de lei.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea