Rămâi conectat

Economie

A treisprezecea pensie: Ce categorie de pensionari va beneficia de aceasta, începând de anul viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

A treisprezecea pensie: Ce categorie de pensionari va beneficia de aceasta, începând de anul viitor

Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Mariu Budăi, a vorbit, joi seara, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, despre pensiile românilor. Pe lângă promisiunea că acestea vor crește, fostul ministru social-democrat a venit cu o altă veste bună, precizând că anumiți români vor beneficia de cea de-a treisprezecea pensie.

Cine primește încă o pensie de la stat? Vești minunate pentru români.

Într-o conversație telefonică în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a precizat că anumiți români vor beneficia de cea de-a treisprezecea pensie.

Potrivit spuselor acestuia, pensionarii care primesc mai puțin de 1.600 de lei pe lună vor beneficia de încă o pensie, cunoscută drept pensia a treisprezecea. Concret, acești pensionari vor primi un sprijin în valoare de 1.200 de lei în luna ianuarie 2022 pentru ”a suporta situația”.

Mai mult decât atât, fostul ministrul social-democrat a anunțat că pensia minimă va fi majorată cu 200 de lei. Așadar, pensia minimă va ajunge la 1.000 de lei, față de 800 cât este în prezent. Marius Budăi a subliniat că pensiile cresc cu 10% doar pentru pensiile de contribuție, nu și pentru indemnizațiile sociale.

„Vom continua aceste indexări. Avem un program de guvernare. În termen de 120 de zile vom anunța acest calendar, dar cu siguranță vom continua cu idexarea pensiilor. (…) Cu această majorare ne încadrăm în acel 9,4% impact în pib, dar cu siguranță trebuie să discutăm la Comisia Europeană”, a completat Marius Budăi.

PSD dorea creșterea pensiilor cu 11%
Marius Budăi a declarat anterior că Partidul Social Democrat (PSD) cere majorarea pensiilor cu 11 procente deoarece inflația va continua să crească. Potrivit celor spuse de Marius Budăi, majorarea respectiv nu îi va „îmbogăți pe bunicii noștri”, ci doar vor face scumpirile mai suportabile pentru „pensionari”.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu anunță prelungirea sesiunilor de cereri pentru proiecte LEADER pentru MĂSURA M2/2A și MĂSURA M6/3A

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț   GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunilor de cereri de proiecte LEADER  aferentă măsurilor:  I.MĂSURA M2/2A  – ,,Soluţii inovative pentru o agricultură/industrie alimentară competitivă în microregiunea Țara Secașelor” Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M2/2A-09/08.02.2024-20.02.2024 Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 aprilie 2024; II.MĂSURA M6/3A –,,Promovarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea