Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PENSII MILITARE 2023: Pensionarii militari pot primi taloanele de pensie şi în format electronic, la cerere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSII MILITARE 2023: Pensionarii militari pot primi taloanele de pensie şi în format electronic, la cerere

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea art. 67 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ prevede că pensionarii militari pot primi taloanele de pensie şi în format electronic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.67 din Legea nr.223/2015, în sensul instituirii posibilităţii transmiterii de către casele de pensii sectoriale, în funcţie de opţiunea pensionarului, a taloanelor de plată a drepturilor prevăzute de lege, la domiciliul sau la reşedinţa acestuia din România, precum şi, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis de către pensionari în portalul fiecărei case sectoriale.

Citește și: Pensii 2023: Câți bani vor primi cei care nu au muncit nici măcar o zi în viața lor

Casele de pensii sectoriale transmit lunar, la domiciliul sau, după caz, la solicitarea pensionarilor, la reşedinţa acestora din România, prin Compania Naţională „Poşta Română” – S.A., taloanele de plată a drepturilor, indiferent de modalitatea de plată pentru care aceştia au optat, mai arată legea promulgată de către şeful statului.

Citește și: Pensii 2023: Majorarea vârstei de pensionare, decisă prin PNRR

„Talonul de plată cu privire la sumele plătite se transmite începând cu luna următoare înregistrării cererii prevăzute la alin. (4), în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card. Talonul de plată transmis în format electronic produce efecte juridice identice cu talonul de plată transmis lunar la domiciliul sau, după caz, la reşedinţa pensionarului. Talonul de plată transmis în format electronic este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice. Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea talonului de plată în format fizic. Talonul de plată transmis în format electronic conţine toate elementele de identificare unică de pe talonul de plată emis pe suport hârtie”, conform actului normativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea