Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul a cerut Poștei Române ca poștașii să nu aibă liber pe 2 și 3 mai, pentru a vira pensiile, iar cu băncile comerciale vor fi schimbate convențiile de virare a pensiilor.

Pensiile aferente lunii mai 2024 se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru ca plata pensiilor să poată fi făcută înaintea sărbătorilor pascale.

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata acestor drepturi.

Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024

”Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște presupune un efort susținut pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați, colegilor din minister, Casei Naționale de Pensii Publice și caselor teritoriale de pensii, băncilor comerciale cu care CNPP are încheiate convenții și, nu în ultimul rând, reprezentanților Poștei Române, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi să ajungă cât mai repede la pensionari”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu.

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei”, scrie Simona Bucura Oprescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Duminica Tomii 2023. Ce e bine să faci pentru sănătate și viață lungă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminica Tomii 2023. Ce e bine să faci pentru sănătate și viață lungă Duminica Tomii 2023 este sărbătorită în prima duminică după Paşte și este dedicată Apostolului Toma în calendarul ortodox. Sărbătoarea aduce o serie de obiceiuri şi tradiţii. Prima duminică de după Paști, cea care încheie Săpămâna Luminată, poartă numele de Duminica Tomii, după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea