Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PENSII 2023: Data la care intră pensiile pe card în luna DECEMBRIE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSII 2023: Data la care intră pensiile pe card în luna DECEMBRIE

Pensiile sunt livrate la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni, conform legislației în vigoare. Angajații din sistemul public vor beneficia, între 30 noiembrie și 3 decembrie, de o minivacanță de patru zile.

Citește și Pensii 2024: Ce români vor avea parte de 2 MAJORĂRI odată cu noua lege. Cum se vor calcula pensiile

Pe 30 noiembrie, conform Codului Muncii, românii au zi liberă legală, cu ocazia Sfântului Andrei. De asemenea, și de 1 decembrie, de Ziua Națională a României, salariații vor avea zi liberă. 30 noiembrie pică joi, iar 1 decembrie, vineri. Astfel, între 30 noiembrie și 3 decembrie, salariații din România vor fi liberi.

Citește și: PENSII 2024: Câți bani vor primi pensionarii de la 1 ianuarie, după majorarea de 13,5%. Noua lege va fi adoptată anul acesta

Când se dau pensiile în decembrie

Conform legislației în vigoare, poștașul livrează pensiile la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni. Ca atare, în luna decembrie 2023, poștașul le va duce sumele aferente, până la 15 decembrie, pensionarilor care primesc pensia prin Poșta Română.

În ceea ce-i privește pe cei care au optat să primească pensia în contul bancar, pensiile se achită pe card în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Astfel, pensionarii care încasează pensiile pe card vor avea banii în cont în data de 12 decembrie, dar nu mai târziu de 13 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea