Pensii 2023: Ce se întâmplă cu plata pensiilor și a salariilor în perioada următoare. Marcel Boloș: ”Nu se pune problema lipsei de bani pentru profesori, medici, pensionari”
Pensii 2023: Ce se întâmplă cu plata pensiilor și a salariilor în perioada următoare. Marcel Boloș: ”Nu se pune problema lipsei de bani pentru profesori, medici, pensionari”
Marcel Boloș a anunțat ce se va întâmpla cu plata pensiilor și a salariilor în România, în condițiile în care multe instituții au rămas deja fără bani pentru plata veniturilor românilor.
Citește și: Pensii majorate pentru cei care au cotizat peste 25 de ani. Noua formulă de calcul din legea pensiilor – anunțată de Șeful Case de Pensii
Șeful Cancelariei premierului a recunoscut că există, în țara noastră, instituții care au rămas deja fără bani de salarii: ”În fiecare an sunt spitale care nu știu să își managerieze extraordinar de bine bugetul și au avut nevoie de intervenția Guvernului. Sunt și acum”, a declarat acesta.
În ceea ce privește numărul școlilor și spitalelor care se află în această situație, Mihai Ghighiu, șeful cancelariei premierului, a declarat că nu are o astfel de cifră.
”Nu vă pot da pentru că nu am. Întrebați-l pe ministrul Boloș. Nu va exista nicio întârziere în ceea ce privește plata salariilor în școli sau spitale”, a spus el.
Pe de altă parte, fostul ministru de Finanțe, Dan Vâlceanu, a declarat că ”pentru plata pensiilor există bani până în noiembrie. Dacă nu sunt bani pentru plata pensiilor pe decembrie, atunci la rectificarea bugetară din noiembrie vor rezolva problema și vor plăti pensiile pe luna decembrie”.
Citește și: Noua lege a pensiilor 2024: Unele pensii se vor majora cu 30%. Cum se calculează punctajul
În acest context, Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a anunțat ce se va întâmpla cu plata pensiilor și a salariilor.
”Fonduri pentru plata salariilor și a drepturilor care se cuvin profesorilor, medicilor, pensionarilor, avem suficiente pentru ca să le putem asigura finanțarea. Sunt, într-adevăr, datorită faptului că legea privind măsurile fiscal bugetare nu a intrat încă în vigoare, sunt aceste probleme care țin de bugetarea cheltuielilor cu salariile și după cum ați văzut, prin mecanismul pe care l-am inițiat, respectiv prin fondul de rezervă bugetară, suplimentăm fondurile acolo unde este nevoie.
Dar încă o dată asigur pe toată lumea că avem banii necesari pentru plata acestor cheltuieli de personal. Nu există probleme de acest fel”, a declarat Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, la Antena 3 CNN.
Acesta a declarat că și profesorii își vor primi banii la timp.
”Știm bine că la Ministerul Educației au fost aprobate drepturi salariale suplimentare încă din luna iulie a acestui an și încercăm ca, prin fondul de rezervă bugetară, să suplinim bugetul Ministerului Educației Naționale. Lucru care era de așteptat în lipsa rectificării bugetare.
Dar subliniez încă o dată că nu se pune problema lipsei de bani astfel încât să nu ne putem onora aceste cheltuieli pe care le avem de plătit pentru profesori, medici, pensionari”, a mai spus Marcel Boloș în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Județul Alba pe primul loc în România în ceea ce privește confiscarea de material lemnos: Care este valoarea lemnului confiscat în primele 5 luni din 2025
Județul Alba pe primul loc în România în ceea ce privește confiscarea de material lemnos: Care este valoarea lemnului confiscat în primele 5 luni din 2025 Garda Forestieră Alba a confiscat, în primele 5 luni ale anului 2025, peste 2.600 metri cubi de material lemnos, cu o valoare de aproximativ două milioane de lei, ceea […]
Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii”
Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii” Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor, așa cum a avut și supra-taxa pe bănci, adică supra-taxa introdusă deja și va fi plătită tot de cetățeni, spune profesorul de economie Bogdan Glăvan. ”Supra-supra-taxa pe […]
Admitere liceu 2025: Cum se calculează media de admitere la liceele militare, tehnologice și vocaționale
Admitere liceu 2025: Cum se calculează media de admitere la liceele militare, tehnologice și vocaționale Admiterea la liceu în 2025 se face pe baza rezultatelor obținute la Evaluarea Națională, iar media de admitere este, în majoritatea cazurilor, echivalentă cu media de la examenele naționale. Primele rezultate la Evaluarea Națională 2025 se afișează pe 3 iulie, […]