Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2023: Ce se întâmplă cu plata pensiilor și a salariilor în perioada următoare. Marcel Boloș: ”Nu se pune problema lipsei de bani pentru profesori, medici, pensionari”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2023: Ce se întâmplă cu plata pensiilor și a salariilor în perioada următoare. Marcel Boloș: ”Nu se pune problema lipsei de bani pentru profesori, medici, pensionari”

Marcel Boloș a anunțat ce se va întâmpla cu plata pensiilor și a salariilor în România, în condițiile în care multe instituții au rămas deja fără bani pentru plata veniturilor românilor.

Citește și: Pensii majorate pentru cei care au cotizat peste 25 de ani. Noua formulă de calcul din legea pensiilor – anunțată de Șeful Case de Pensii

Șeful Cancelariei premierului a recunoscut că există, în țara noastră, instituții care au rămas deja fără bani de salarii: ”În fiecare an sunt spitale care nu știu să își managerieze extraordinar de bine bugetul și au avut nevoie de intervenția Guvernului. Sunt și acum”, a declarat acesta.

În ceea ce privește numărul școlilor și spitalelor care se află în această situație, Mihai Ghighiu, șeful cancelariei premierului, a declarat că nu are o astfel de cifră.

”Nu vă pot da pentru că nu am. Întrebați-l pe ministrul Boloș. Nu va exista nicio întârziere în ceea ce privește plata salariilor în școli sau spitale”, a spus el.

Pe de altă parte, fostul ministru de Finanțe, Dan Vâlceanu, a declarat că ”pentru plata pensiilor există bani până în noiembrie. Dacă nu sunt bani pentru plata pensiilor pe decembrie, atunci la rectificarea bugetară din noiembrie vor rezolva problema și vor plăti pensiile pe luna decembrie”.

Citește și: Noua lege a pensiilor 2024: Unele pensii se vor majora cu 30%. Cum se calculează punctajul

În acest context, Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a anunțat ce se va întâmpla cu plata pensiilor și a salariilor.

”Fonduri pentru plata salariilor și a drepturilor care se cuvin profesorilor, medicilor, pensionarilor, avem suficiente pentru ca să le putem asigura finanțarea. Sunt, într-adevăr, datorită faptului că legea privind măsurile fiscal bugetare nu a intrat încă în vigoare, sunt aceste probleme care țin de bugetarea cheltuielilor cu salariile și după cum ați văzut, prin mecanismul pe care l-am inițiat, respectiv prin fondul de rezervă bugetară, suplimentăm fondurile acolo unde este nevoie.

Dar încă o dată asigur pe toată lumea că avem banii necesari pentru plata acestor cheltuieli de personal. Nu există probleme de acest fel”, a declarat Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, la Antena 3 CNN.

Acesta a declarat că și profesorii își vor primi banii la timp.

”Știm bine că la Ministerul Educației au fost aprobate drepturi salariale suplimentare încă din luna iulie a acestui an și încercăm ca, prin fondul de rezervă bugetară, să suplinim bugetul Ministerului Educației Naționale. Lucru care era de așteptat în lipsa rectificării bugetare.

Dar subliniez încă o dată că nu se pune problema lipsei de bani astfel încât să nu ne putem onora aceste cheltuieli pe care le avem de plătit pentru profesori, medici, pensionari”, a mai spus Marcel Boloș în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea