Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2023: Avertisment pentru viitorii pensionari. Ce trebuie să facă dacă vor să nu aibă probleme cu banii

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2023: Avertisment pentru viitorii pensionari. Ce trebuie să facă dacă vor să nu aibă probleme cu banii

Specialiștii au emis un avertisment pentru toți cei care ies la pensie, astfel încât aceștia să știe ce trebuie să facă dacă vor să nu aibă probleme cu banii și dacă nu vor să fie nevoiți să lucreze peste vârsta de pensionare. Pașii trebuie să fie gândiți din timp.

Primele reguli pentru o pensie fără griji
Conform specialiștilor, respectând câțiva pași bine gândiți din timp, pensionarea nu va fi o povară. În primul rând, aceștia recomandă întocmirea unei liste cu toate activele deținute, fizice și financiare, construite de-a lungul timpului din economii.

De la aur și până la terenuri deținute, lista trebuie să cuprindă toate activele deținute până la momentul pensionării. Apoi, pensionarii trebuie să evalueze corect toate aceste bunuri și să le clasifice în trei categorii: cele pe care le vor folosi de-a lungul vieții, cele pe care le vor lăsa moștenire și cele pe care le vor dona în scopuri caritabile.

De asemenea, potrivit specialiștilor, pensionarii ar trebui să implementeze strategia numită ”prima găleată”. Partea pe care o vor folosi va trebui investită atât pentru creștere, cât și pentru venituri. Partea pe care nu o vor folosi trebuie să fie investită în active de creștere; acestea vor crește în valoare și îi vor proteja de inflație. În plus, este necesară alocarea unei părți pentru situații de urgență.

Alte recomandări pentru pensionari
Totodată, specialiștii le recomandă pensionarilor să facă un testament înregistrat, mai ales dacă vor să adauge persoane sau organizații, altele decât moștenitorii, printre beneficiari. În acest fel, se pot asigura că bunurile vor ajunge la cine vor ei.

În cele din urmă, pensionarii sunt sfătuiți de către specialiști să ia în considerare faptul că reprezentanții multor organizații ar fi bucuroși să primească donații sub orice formă, fie că este vorba despre pantofi, haine biciclete sau tablouri.

Specialiștii mai atrag atenția că ei care ies la pensie ar trebui să se asigure că bunurile nu reprezintă doar casa în care locuiesc. Altfel, ar putea ajunge să fie nevoiți să lucreze peste vârsta de pensionare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea