Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2022. Premierul Ciucă: Pensiile nu trebuie să fie mai mari decât salariile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2022. Premierul Ciucă: Pensiile nu trebuie să fie mai mari decât salariile

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că ordonanța privind reglementarea pensiilor speciale urmărește ca nicio pensie să nu fie mai mare decât salariul. În ceea ce privește criteriul de vârstă pentru pensionare, se va urmări o „abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens”.

„Este foarte clar că trebuie să ne asumăm ca prin această ordonanță să producem acele corecții de disciplină financiară astfel încât pensiile să nu mai fie mai mari decât salariul”, a afirmat Ciucă, care a vizitat împreună cu Marcel Ciolacu uzina Iveco din Petrești, Dâmbovița.

În ceea ce privește criteriul de vârstă – care „a produs o anumită temere în sistem” – acest lucru se „va produce într-o abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens”.

În acest context, Ciucă a făcut apel la datoria de a „împărtăși” cu generația următoare „moștenirea” de care fiecare angajat beneficiază după ce a lucrat într-un sistem, „indiferent dacă este civil sau militar”:

„Fiecare dintre noi, când ajungem la o anumită vârstă, indiferent unde ne desfășurăm activitatea, ajungem la un anumit nivel de înțelepciune profesională și atunci avem această datorie, cel puțin de conștiință personală, astfel încât să dăm înapoi unui sistem care ne-a format și de la care am beneficiat de tot ceea ce am realizat în viață minimum de cunoștințe profesionale.

Într-un sistem, indiferent că este civil sau militar, trebuie să lăsăm după noi o moștenire, moștenirea nu poți să o lași decât împărtășind cu cei care fac parte din generația care urmează să ne ia locul mâine sau poimâine”.

Ciucă a evitat să înainteze orice cifră legată de majorarea pensiilor sau a salariilor până când nu există datele pentru viitorul buget.

Marcel Ciolacu a afirmat că nu crede că pensiile foarte mari ar trebui să se majoreze cu același procent ca cele mici.

„Mi se pare incorect să măresc o pensie de 18.000 cu 2.700 lei și o pensie până în 2000 de lei, nominal, cu foarte puțin, chiar dacă este același procent”, a spus el, adăugând că există „mai multe variante”, pe care nu a dorit însă să le detalieze.

În opinia sa, ordonanța pe energie „este prioritatea 1” deoarece de aici se pornește cu construcția bugetului, urmată de ordonanța pentru pensiile speciale asumată ca jalon în PNRR.

„Este normal să știm ce economii facem de la pensiile speciale”, a spus Ciolacu, subliniind însă că „pensiile militarilor nu sunt pensii de serviciu, niciunde în lume, sunt pensii ocupaționale”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea