Rămâi conectat

Actualitate

Pensii 2022: Ce modificări importante vor apărea la pensiile ocupaţionale, facultative și la Pilonul II

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

NOUTĂȚI Pensii 2022: Ce modificări importante vor apărea la pensiile ocupaţionale, facultative și la Pilonul II

În Parlament a fost depus un proiect legislativ care prevede modificări importante la Pilonul II de pensii. Proiectul mai are în vedere un sistem echitabil de impozitare a pensiilor administrate privat, a pensiilor facultative și a pensiilor ocupaționale.

CITEȘTE ȘI: PENSII 2022. De unde iau angajații adeverințele care să ateste VECHIMEA în muncă

Parlamentarii PNL Mara Calista şi Bogdan Huţucă au iniţiat o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Pentru susţinerea acestor modificări li s-au alăturat, prin semnarea proiectului, încă 45 de deputaţi de la mai multe partide parlamentare.

CITEȘTE ȘI: Ce PENSIE primește un român care a lucrat mai puțin de 15 ani? Formula de calcul

Prin această iniţiativă legislativă se doreşte impozitarea în cuantum de 10% a creşterilor patrimoniale generate de randamentul acumulat în timp, prin stabilirea unui prag minim impozabil şi excluderea din baza impozabilă a sumelor care sunt constituite ca şi contribuţii, acestea fiind deja impozitate la sursele de generare. Aceleaşi prevederi vor fi aplicate inclusiv Pilonului II de pensii.

Astfel, se restabileşte venitul impozabil aferent sumelor primite potrivit legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, ale legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, precum şi ale legii nr. 1/2020 privind pensiile ocupaţionale.

„Ne dorim să existe un cadrul legal de impozitare echitabil pentru a creşte contributivitatea la sistemele facultative de pensii prin atragerea cât mai multor persoane interesate, pentru a le face atractive şi rentabile. Prin prezenta propunere legislativă ne dorim să reglementăm valoarea venitului impozabil atunci când urmează a se efectua plăţi din fondurile de pensii administrate privat, respectiv Pilonul II, Pilonul III şi segmentul pensiilor ocupaţionale din România”, a declarat Mara Calista, potrivit agerpres.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea