Rămâi conectat

Actualitate

Pensie de 28 000 de lei pentru Bogdan Licu, viitor judecător constituțional, ieșit la pensie din funcția de procuror

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensie de 28 000 de lei pentru Bogdan Licu, viitor judecător constituțional, ieșit la pensie din funcția de procuror

Prim-adjunctului procurorului general, Bogdan Licu (52 de ani), se va pensiona începând cu data de 10 iunie din funcția de procuror, pentru a ocupa un post de judecător la Curtea Constituțională. Potrivit unor surse din sistemul judiciar, acesta va avea o pensie de 28.000 de lei.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 10.06.2022, a domnului DIMITRIE – BOGDAN LICU, prim – adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (unanimitate)”, potrivit unei decizii adoptate marți.

În data de 3 mai, Camera Deputaților l-a votat pe Bogdan Licu cu o largă majoritate pentru postul de judecător la Curtea Constituțională.

Licu (propus de PSD) a primit 208 voturi pentru, Cristi Danileț (propus de USR) a primit 59 de voturi, iar Ioan Sabău-pop (propus de AUR) a primit 34.

Bogdan Licu, actual procuror general adjunct, a fost acuzat de mai multe plagiate. A plagiat atât lucrarea de doctorat susținută la Academia SRI, după cum a demonstrat ziarista Emilia Șercan, cât și o carte, potrivit investigației ziaristului Sorin Semeniuc.

Ulterior, Licu a renunțat la titlul de doctor.

La audierile din Parlament, Bogdan Licu a susținut că a ”făcut” două dosare de impact în spațiul public, în care au fost trimiși în judecată doi torționari din închisorile comuniste. Rechizitoriile arată, însă, că ambele anchete au fost efectuate de alt procuror, Denisa Cristodor.

În timpul audierilor de la Camera Deputaților, Bogdan Licu a încercat să explice notele mici obținute la Facultatea de Drept de la universitatea particulară Spiru Haret prin faptul că a muncit de la 18 ani.

”Nu-mi fac cinste notele din facultate, dar trebuie să vă spun că muncesc de la 18 ani. Tatăl meu a decedat când eram mic și am făcut facultatea trebuind să-mi întrețin familia”, a spus Licu

Licu a obținut media 7,54 la licență, iar media anilor de studii din facultate a fost 7,08.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea