Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pedeapsă redusă cu 3 ani pentru Silviu Bian – 6 ani de închisoare pentru luare de mită

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel București a pronunțat astăzi sentința în dosarul de corupție al fostului șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Silviu Bian reducându-i cu 3 ani pedeapsa stabilită de magistrații de la Tribunalul București.  Inițial acesta a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, hotărârea fiind atacată cu apel de inculpat.

Admite apelul formulat de inculpatul Bian Silviu împotriva sentinţei penale nr. 440 din 23.05.2012, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr. 71322/3/2011. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei principale aplicate inculpatului Bian Silviu si rejudecand: Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Bian Silviu pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 254 alin.1 şi 2 Cod penal raportat la art.6 din Legea 78/2000, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal de la 9 ani închisoare la 6 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate”, au decis judecătorii.

Reamintim că Tribunalul București a mai dispus confiscarea de la Silviu Bian a sumelor de aproximativ 950.000 de lei şi 22.000 de euro.

Pentru cei doi directori din cadrul ANOFM, Cristache Ristea şi Alexandra Maria Ţichindelean, judecaţi în acelaşi dosar şi condamnaţi la patru, respectiv doi ani ani de închisoare, au fost respinse apelurile, aceștia fiind obligați la plata unor cheltuieli de judecată de 800 și 900 de lei.

Sentința poate fi atacată cu recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea