Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pedeapsă cumulată de 10 ani și 10 luni de închisoare pentru deţinutul care a atacat o judecătoare din Aiud, cu un ciob de sticlă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Augustin Varga, deţinutul care a atacat o judecătoare din Aiud, cu un ciob de sticlă, a fost condamnat luni, de Tribunalul Alba, la 4 ani și 8 luni de închisoare. La această pedeapsă s-a adăugat și cea pronunțată de Judecătoria Brașov – de 6 ani și 2 luni, pentru tâlhărie calificată asupra unei femei – astfel că, în total, ar avea de executat 10 ani și 8 luni de închisoare.

”(…) schimbă încadrarea juridică dată faptei prin rechizitoriul emis în dosarul nr. 304/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba din infracţiunea de ultraj judiciar în modalitatea tentativei la omor calificat (…) în infracţiunea de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal, (…) condamnă pe inculpatul Varga Augustin … deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 4 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal, (…) adaugă la pedeapsa de 4 ani şi 8 luni închisoare stabilită prin prezenta hotărâre pedeapsa de 6 ani şi 2 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2357/2015 a Judecătoriei Braşov, definitivă prin decizia penală nr. 335/Ap/21.04.2016 a Curţii de Apel Braşov, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 10 luni închisoare. (…) dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat. Aduce la cunoştinţă inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13 februarie 2017”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe poralul instanței.

Pentru fapta comisă la Aiud, el a fost trimis în judecată sub acuzația de ”ultraj judiciar în modalitatea tentativei la omor calificat”, dar instanța a admis schimbarea încadrării juridice, în infracțiunea de ”tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal”. Soluția nu este definitivă, condamnatul având drept de apel în 10 zile de la comunicarea sentinței.

Reamintim că incidentul în care judecătoarea a fost la un pas să-și piardă viața, după ce un deținutul a atacat-o, la ieșirea din sala de judecată din Aiud, cu un ciob de sticlă, încercând să o omoare, s-a petrecut în luna mai 2016.

Deși era flancat de doi mascați și încătușat împreună cu un alt deținut, Varga Augustin, în vârstă de 29 de ani, din Cetatea de Baltă, un deținut care avea termen de judecată pentru contestație la executare, la finalul ședinței, la ieșirea din sală, s-a aruncat asupra judecătoarei și a încercat să-i taie gâtul cu ciobul pe care îl avea ascuns în palmă, trăgându-l după el și pe celălalt deținut.

Magistratul a reușit să se ferească de lovitură iar deținutul, văzând că a ratat ținta, și-a înfipt ciobul în gât, probabil cu intenția de a-și lua viața. El a fost imobilizat și apoi transportat de urgență la spital. Leziunea pe care și-a provocat-o nu a fost gravă, astfel că, la scurt timp după incident, el a fost dus înapoi, la penitenciar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea