Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș 1-0 (1-0) | “Alb-negri”, puncte vitale în derby “de Alba”! “Finala” e vineri, la Reghin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu cuțitul la os, Unirea Alba Iulia a reușit să câștige pe “Cetate” derby-ul “de Alba” cu CS Ocna Mureș, gol Dehelean (38) – prima reușită a tânărului apărător în ‘alb-negru”.

Gruparea din Cetatea Marii Uniri a cucerit 3 puncte vitale, a realizat a 3-a victorie la rând, o premieră a stagiunii, 3 etape cu maximum de puncte. Totodată elevii lui Marcel Rusu s-au împus întâia dată în acest sezon împotriva ocnamureșenilor, ce aveau 3 întâlniri directe adjudecate. Amfitrionii au câștigat o nouă întâlnire decisivă, dar îi așteaptă marea finală a supraviețuirii, vineri, la Reghin, împotriva unei echipe ce se află cu 4 puncte în față, în penultima rundă, iar victoria devine obligatorie!  “Soda dragă” continuă seria extrem de modestă din ultimele 4 runde, când a luat un singur punct și a înscris un singur gol!

Mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus, pentru joc și pentru rezultat, dar din păcate coroborat cu alte rezultate, nu putem sări de acolo, de pe locul 9. Este foarte importantă victoria, ne dă moral pentru a merge de a câștiga jocul de la Reghin, În acel meci, nici egalul nu ne ajută. Suntem la mâna noastră și trebuie să câștigăm meciurile rămase. Am avut dorință de victorie și de revanșă față de CS Ocna Mureș, Dehelean este un jucător tânăr, pe o pantă ascendentă„, a spus Marcel Rusu.

Prima repriza a lor, deși au marcat la o greșala mare a noastră. A doua clar, repriza noastră, dar nu am marcat nici din 2 metri, nici din 5 metri, nici din 10 metri. S-a complicat situația, se joacă. Nu avem ce face, decât să ne pregătim, să așteptăm cu mult curaj următorul meci și să ne jucăm șansa, despre asta e sportul„, a transmis Paul Ciucă.

Un  prim mitan dominat de amfitrioni, care au și punctat, pentru ca la reluare jocul să scadă în intensitate, cu oportunități în final pentru vizitatori. O rundă la finele căreia Sticla Arieșul Turda e retrogradată matematic, iar pentru un loc de salvare se bat Sănătatea Cluj (30 de puncte, 4-2 la Bistrița), Avântul Reghin (29) și Unirea Alba Iulia (25)

În tribune sunt în jur de 400 de spectatori, între care și 30 de fani albaiulieni, poziționați după foarte multă vreme în peluza tabelei de marcaj, suporterii „Black Warriors” afișnând banner-ul „Unirea nu moare”.

*1-0, MIN: 38: corner Fetița de pe stânga, iar DEHELEAN a reluat cu capul din 7 metri, primul său gol în „alb-negru”

După pauză, Olawuseun (50) a șutat din 12 metri, a prins Ed. Mihail în doi timpi. „Cap” Guț (58), la colțul scur, Ciorgovean a deturnat în corner. Se remarcă apariția pentru prima dată în acest an a ocnamureșeanului Căt. Creț. Oluwaeseun (73), cursă excelentă, dar și o intervenție de apreciat a portarului Ed. Mihail. Șut Al. Giurgiu (87) alături. Ex-uniristul, „liberă” de la 30 de metri, prinsă de Ciorgovean (90+1). Haiduc (90+20, ratează reluarea cu capul, la 8 metri, în poziție favorabilă

Ocazie mare a gazdelor, șut Iepure din 7 metri în bara stângă (15). Fetița (18) a tras de la 30 de metri, a respins în corner Ed. Mihail! Oluwaseun (18) a tras din 10 metri, a respins cu piciorul Ed. Mihail. Șut Iepure din 12 metri, din unghi (42), alături.

Miza este doar pentru “alb-negri”, obligați să ia toate punctele pentru a-și menține speranțele de evitare a retrogradării, un pas greșit fiind sinonim cu reducerea drastică a șanselor. Gazdele vin după două victorii extrem de importante (2-1 cu Gloria Bistrița și 4-1 la Turda), iar vizitatorii sunt în scădere de turație cu un singur punct acumulat în 3 dispute (ultima întâlnire fiind un 1-4 acasă cu trupa lui Adrian Falub).

Echipe de start:

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Dehelean, Scrob/ cpt, Oneț (69, An. Moldovan) – Adnan – Iepure (69, M. Codrea), Mâlnă, Fetița, Indrei (79, Cîrloanță) – Oluwaseun; rezerve Sîntoma, Ispas, Bakcsi, Lupea, Banienschi, Harangozo,. Antrenor Marcel Rusu.

CS Ocna Mureș: Ed. Mihail – Pintilie (46, Al. Kiraly), D. Lupșan, Haiduc, Cunțan – Al. Giurgiu – Guț (62, Căt. Creț), Socaci/ cpt, Vasinc, Cioară 46, Cioargă)- Ceaca; rezerve A. Anghel, Longodor, Ov. Truță,  Coltor,. Antrenor Paul Ciucă.

Avertismente: Oneț (57), Cîrloanță (80), Ciorgovean (90+2)/ Guț (36), D. Lupșan (47)

Arbitri Cr. Pascu (Sibiu), Al. Turian (Zalău), Ad. Iancău (Derșida) Observatori M. Ciglenean (Cluj-Napoca), T. Marcu (Sibiu).

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea