Rămâi conectat

Actualitate

Pe ce tipuri de haine rezistă virusul COVID-19 ZILE la rând. Fizician: „E foarte bine să le spălăm la o temperatură ridicată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Virusul COVID-19 rezistă pe îmbrăcăminte timp de până la trei zile. Cel mai mult supraviețuiește pe hainele din poliester. Până la 2 zile pe bumbac, iar pe amestec de sintetic și bumbac – doar 6 ore. Virusul este complet distrus dacă spălăm hainele cu apă la 60 de grade Celsius cel puțin.

Cristian Presură, fizician: “E foarte bine să le spălăm la o temperatură ridicată. Asta spun și studiile. Pe de o parte, virusul nu trebuie să ne imaginăm că este singur. El este încapsulat fie în picături mici de lichid, fie în aerosoli și atât timp cât ei se păstrează încapsulați se păstrează mai mult timp.

Pe de altă parte, dacă acea capsulă de picătură de lichid se distruge în timp cu ajutorul detergentului sau cu ajutorul temperaturii, atunci virusul își expune mai repede structurile sale interne, în special acele țepușe care se prind în interiorul organismului și ele se degradează mai repede.

Avem aceste trei tipuri de materiale poliester în care au văzut că într-adevăr virusul se distruge abia după trei zile. Dacă este vorba de bumbac, a fost vorba de o zi iar dacă a fost o combinație între cele două atunci vorbim de șase ore.

Călcatul ridică temperatura în primul rând, deci evaporă imediat apa și expune virusul și atunci acesta va muri mult mai repede”.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bulgaria ar putea trece la moneda euro anul viitor: România mai așteaptă până în 2028 sau 2029

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bulgaria ar putea trece la moneda euro anul viitor: România mai așteaptă până în 2028 sau 2029 Bulgaria ar putea îndeplini criteriile pentru zona euro și să adere anul viitor, a declarat președintele Eurogrupului, Paschal Donohoe. „Cred că este foarte posibil ca Bulgaria să îndeplinească criteriile la un moment dat în acest an. Dar ceea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea