Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la supratraversarea DJ 142 L de la Sâncrai, firma Retter a implementat cu succes o nouă tehnologie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la supratraversarea DJ 142 L de la Sâncrai, firma Retter a implementat cu succes o nouă tehnologie Au fost ridicate și montate primele grinzi prefabricate în soluție compusă (din punct de vedere tehnic e vorba de soluția VFT-WIB).

Calitate şi inovaţie în domeniul construcţiilor marca Retter

Există o companie sibiană care a înţeles că forţa de muncă din construcţii este preţioasă. Retter Projectmanagement, cunoscută pentru inovaţiile aduse în ţară în construcţia de poduri pentru loturile de autostradă, are o filosofie europeană în ce priveşte angajaţii. Fiecare om din firmă, de la muncitor la inginer este membru al familiei Retter.

„Lucrăm doar cu oameni foarte bine pregătiţi şi specializaţi. Pentru a ajunge la dezvoltarea de produse inovative şi punerea lor în operă este nevoie de a investi în oameni şi în pregătirea şi specializarea lor în  acest sens” a dezvăluit Guido Retter, managerul firmei, filosofia care stă la baza activităţii companiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

La începutul lunii iunie firma anunţa implementarea cu succes în România a tehnologiei  VFT-WIB pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la supratraversarea DJ 142 L de la Sâncrai, unde au fost ridicate și montate primele grinzi prefabricate în soluție compusă (din punct de vedere tehnic e vorba de soluția VFT-WIB).

Practic soluțiile clasice – grinzi de beton pretensionate și tablier compus oțel-beton, au fost înlocuite cu grinzi prefabricate cu armătură externă rigidă VFT-WIB – noile soluții au fost proiectate cu deschideri de 50 de metri. Grinzile VFT-WIB® pot fi folosite atât la construcţia podurilor de şosea, cât şi la construcţia podurilor de cale ferată, avantajele fiind aceleaşi.

Montarea grinzilor VFT-WIB se încheie acum pe şantierele lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda. Pentru designul, producţia şi montarea acestora Retter Projectmanagement a colaborat foarte bine cu mai multe firme. Alături de SSF-RO s-a dezvoltat partea de concept şi proiectare a acestui nou tip de grinzi. Împreună cu firmele Lupp  şi Bauelemente s-a dezvoltat cofragul şi producţia efectivă a grinziloriar Deme Macarale  s-a colaborat pe partea de montaj a grinzilor VFT-WIB pe tronsonul autostrăzii.

Seria inovaţiilor Retter continuă

Inovaţia Retter Projectmanagement pentru România continuă cu montarea de grinzi prefabricate de beton tip BFT şi grinzi metalice tip VTR la Podul 34 pe aceeaşi autostradă. Şi acestea, ca şi sistemul VFT-WIB, asigură un standard înalt de calitate şi rezistenţă. Dezvoltarea sistemului de autostrăzi, dar şi alte drumuri în România, oferă şansa unei firme ca Retter  să aducă un plus de valoare în acest sector, atât prin tehnologia introdusă în premieră la noi, dar şi prin calitatea deosebită a angajaţilor angrenaţi în aceste proiecte.

Soluția VTR® (germană: VerbundTrägerRost – rețea de grinzi) pentru poduri compuse oțel-beton este cea mai potrivită pentru deschideri cuprinse între 40 și 100 m. Soluția VTR® nu foloseşte contravântuiri sau rigidizări expuse, iar singurele suprafețe supuse factorilor externi sunt plane (fețele văzute ale inimilor și ale tălpii inferioare). Grinzile din oțel se produc în uzina de confecții metalice pe tronsoane, care sunt apoi transportate pe șantier.

Cu ajutorul personalului calificat, tronsoanele sunt îmbinate prin sudare la lungimea finală pe șantier. Datorită formei simple a grinzilor, sudarea pe șantier este ușurată, iar aspectul structurii este îngrijit, modern și plăcut. Această operație este mai accesibilă și mai facilă, decât pretensionarea realizată pe șantier a tronsoanelor de grinzi precomprimate. În ceea ce privește dala de beton, soluția VTR® are ca scop execuția cât mai rapidă, cu puține sau chiar fără cofraje, prin folosirea prefabricatelor.

Parteneriarul cu Maurer (Germania) pentru elemente anti-seismice

Retter Projectmanagement a dezvoltat deja în mai multe proiecte în ţară un parteneriat cu firma germană Maurer, lider în tehnologia elementelor anti-seismice.

De la montarea de amortizoare a șocului la clădiri înalte până la proiectarea, producția și montajul  rosturilor elastomerice de dilatație, Retter Projectmanagement dezvoltă proiecte de la A la Z în domeniul antiseismic, cu oameni specializați, ai căror școlarizarea s-a făcut la partenerul german. Elementele anti-seismice reprezintă un factor foarte important în construcţia de clădiri şi autostrăzi la noi în ţară datorită riscului seismic existent.

Calitatea construcţiei este dată de calitatea oamenilor

Sectorul construcţiilor are o mare problemă în România. Conform statisticilor oficiale forţa de muncă în construcţii aproape s-a înjumătăţit în perioada 2009-2018 de la peste 600.000 de oameni undeva la 335.000 de oameni. Datorită proiectelor private, dar şi cele majore demarate de Guvern este nevoie de încă 200.00  de oameni în construcţii.

Retter Projectmanagement  a investit continuu în perfecţionarea angajaţilor. Omul este centrul companiei la Retter şi conducerea firmei investeşte continuu în proprii angajaţi. Dincolo de beneficiile oferite de cazare, tichete masă, transport, echipamente profesionale de calitate şi un salariu net de peste 4.000 de lei, muncitorii Retter sunt şcolarizaţi la locul de muncă prin programe de perfecţionare. Filosofia companiei de a inova şi a produce lucrări de calitate se bazează pe investiţia în oameni de calitate, profesionişti

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Accident rutier la intrare în Alba Iulia: Două mașini s-au ”șifonat” după o tamponare față-spate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident rutier a avut loc miercuri după-masa la intrare în Alba Iulia, dinspre Sebeș, unde două mașini s-au tamponat față-spate.

Evenimentul rutier ar fi avut loc în jurul orei 17.30, pe DN1, sensul de mers Sebeș-Alba Iulia. Potrivit martorilor, în accident au fost implicate două autoturisme.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații este vorba de o tamponare față-spate, care din fericire s-a soldat doar cu pagube materiale, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Revenim cu amănunte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Mama tânărului din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an, rupe tăcerea: ”Eu le-am zis clar: Spargeți ușa, orice minut contează”. Părinții bebelușului s-ar fi cunoscut pe o platformă de sinucigași

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mama tânărului din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an, rupe tăcerea: ”Eu le-am zis clar: Spargeți ușa, orice minut contează”. Părinții bebelușului s-ar fi cunoscut pe o platformă de sinucigași

Noi detalii cumplite ies la iveală despre tragedia de la Alba Iulia, care a îngrozit întreaga țară. Mama lui Bogdan, tânărul care şi-a omorât copilul de un an, a povestit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, detalii din tragica poveste.

Toată comunitatea i-a sărit în ajutor mamei copilului. Femeia este în stare de șoc, spun apropiații.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad

Tânăra mamă le-ar fi povestit că a fost chemată să identifice trupul neînsuflețit al copilului ei chiar la locul crimei. Între timp, urmează să fie din nou audiată. Prima audiere s-a desfășurat greoi, femeia fiind in stare de soc.

Iar lumea încearcă să o ajute pe mama copilului ucis de propriul tată. Mișcat de cumplita întâmplare, administratorul firmei de pompe funebre s-a oferit să suporte din buzunarul său toate cheltuielile legate de înmormântare.

Citește și: Psiholog criminalist, despre cazul copilului ucis de către tată: ”Polițistul trebuia să spargă ușa, nu trebuie aprobare”. De ce a așteptat poliția ore întregi la ușa tatălui din Alba Iulia care și-a ucis băiețelul

Ea le-a povestit apropiaților că a fost chemată de criminaliști să identifice trupul copilului chiar în apartamentul crimei, și nu la INML, cum ar fi fost normal.

Bunica paternă va fi și ea audiată, mai pentru că se pare că bărbatul ar fi informat-o cu privire la discuția avută în contradictoriu cu fosta concubină.

”S-au cunoscut pe o platformă de sinucigași”

Între timp, femeia a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, faptul că fiul ei era agitat în seara crimei. Mai mult decât atât, femeia a povestit că acesta a cunoscut-o pe mama fiului lui pe un grup ”de sinucigași”.

Citește și: VIDEO| CRIMA care a îngrozit Alba: Tăcere „de mormânt” în cazul bărbatului care i-a curmat viața propriului fiu de UN an, iar apoi s-a sinucis

”S-au cunoscut pe o platformă de sinucigași. Spunea că s-au ajutat reciproc și că pentru el a fost în momentele acelea, și probabil și mai departe, persoana potrivită care l-a înțeles”, a povestit mama tânărului.

Polițiștii așteptau la ușă
Aceasta povestește că a discutat cu fiul ei chiar înainte să recurgă la gestul șocant. Mărturiile sale îi afundă și mai mult pe polițiști. Deși le-a spus să spargă ușa și să intre peste bărbat în casă, agenții dădeau telefoane şi așteptau afară.

”M-a sunat de pe numărul mamei bebelușului, pe Whatsapp, cu audio, un domn. Zicea că: Noi suntem aici, sunăm la ușă demult, nu răspunde nimeni. Eu le-am zis clar: Spargeți ușa, orice minut contează. De ce tot sunați, de ce dați telefoane? Deschideți ușa!”, povestește femeia.

Citește și: Certificatul de deces al copilului ucis de către tată, din Alba Iulia: Ce răspunsuri au dat medicii legiști

Tânărul era extrem de agitat înaintea crimei

În seara crimei, femeia spune că fiul ei era extrem de agitat, și repeta continuu o serie de cuvinte.

”Era acasă, era cu copilul, îi dădea să mănânce. Îl schimba, l-a spălat.

Era puțin agitat. Doar pentru faptul că am observat eu, în timp ce îl schimba zicea: Tu ești al meu, tu vei fi doar al meu, tu ești copilul meu. Eu sunt tatăl tău”.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier la Alba Iulia: O femeie de 65 de ani a ajuns la spital după o coliziune între două autovehicule

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Alba Iulia: O femeie de 65 de ani a ajuns la spital după o coliziune între două autovehicule

Un accident rutier a avut loc marți, 28 martie 2023, în jurul orei 13.00, pe Bulevardul Ferdinand I din Alba Iulia.

La data de 28 martie 2023, în jurul orei 13,00, pe Bulevardul Ferdinand I din Alba Iulia, un bărbat de 53 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism a intrat în coliziune cu un autoturism care era condus de un bărbat de 42 de ani, din Alba Iulia.

În urma accidentului, o femeie de 65 de ani, din Cugir, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni corporale, posibil ușoare și a fost transportată la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cercetările sunt continuate


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare