Rămâi conectat

Ştirea zilei

PDL – un pericol pentru securitatea naţiunii!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Potrivit unui recent studiu, sistemul public de pensii actual nu este viabil, la fel şi sistemul sanitar românesc, care cu greu face faţă solicitărilor. Totodată, documentul mai precizează că salariile ar trebui stabilite în urma negocierii directe dintre patroni şi angajaţi, fără un salariu minim garantat de Guvern. Indiferent de ce zic Boc şi Lăzăroiu, este foarte clar că în interiorul PDL se discută o astfel de posibilitate şi se pregăteşte desfiinţarea pensiilor şi a salariului minim. Să ne amintim că Boc şi Băsescu se angajau la finalul lui 2009 să plătească integral salariile şi pensiile, iar apoi au venit cu tăierile.
Nu mai există nici o îndoială, PDL are un plan de a distruge tot ce înseamnă un stat normal, cu un sistem social solid. Băsescu vrea republica lui, o republică în care funcţionează legea junglei, în care statul nu mai are nicio responsabilitate faţă de cetăţean, dar cetăţeanul rămâne cu foarte multe responsabilităţi faţă de stat. PSD Alba consideră că PDL a devenit un pericol pentru toţi cetăţenii României, prin măsurile pe care le-a luat şi le are în plan. Nu degeaba românii consideră că în ţara lor nu mai există o democraţie certă. Doar 27% dintre cetăţenii ţării cred că în România sunt alegeri libere şi corecte şi numai 23% că există lege şi ordine. Mai puţin de o cincime gândesc că sistemul juridic apără indivizii în faţa abuzurilor statului. Toate acestea fac ca ţara noastră să fie sub media statelor europene. Criza a avut un impact puternic asupra a peste 70% din populaţia de vârstă mijlocie (40-59 ani) şi a peste două treimi din categoria celor cu venituri scăzute. Aşa arată România guvernată de Băsescu şi Boc, care duc o politică anti-stat şi anti-români. Instituţiile statului sunt intenţionat falimentate, pentru ca oamenii să nu mai aibă încredere în ele şi PDL să le privatizeze. Ultimele idei lansate de pedelişti au vizat privatizarea spitalelor, a şcolilor şi a oricărui serviciu public, astfel ca românii care nu au bani să nu mai aibă acces la ele. PSD Alba consideră că Traian Băsescu şi PDL au aruncat pe piaţă teme false şi fumigene, ignorând complet populaţia şi nevoile ei. Guvernanţii nu sunt interesaţi să găsească soluţii pentru România, care se află în continuare în criză, pentru românii care se confruntă cu preţuri tot mai mari, în timp ce veniturile lor scad tot mai mult, cu lipsa locurilor de muncă, cu scăderea nivelului de trai şi cu multe altele.
Ioan DÎRZU, preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Va candidada sau nu Mircea Geoană la prezidențiale: „Este o decizie pe care o cumpănesc foarte serios”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Va candidada sau nu Mircea Geoană la prezidențiale: „Este o decizie pe care o cumpănesc foarte serios” Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în direct la Radio Unirea FM, despre o posibilă candidatură la poziția de președinte al României, dar și despre importanța  alegerilor din 2024, pentru viitorul României. El a precizat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea