Rămâi conectat

Politică Administrație

PDL umileşte cadrele medicale din Spitalul Judeţean Alba

Publicat

în

A devenit o “obişnuinţă” să criticăm PDL pentru dezastrul pe care îl provoacă în România. Din păcate. Nu trebuie însă să ne şi obişnuim cu toate aberaţiile pe care aceşti indivizi le provoacă. Mai ales dacă e vorba de sănătatea noastră şi de spitalele noastre.

În data de 02.11.2011, la Consiliul Judeţean s-a desfăşurat în mod ilegal un aşa-zis examen al tuturor asistenţilor şefi de secţie pe spital. Acest examen este total ilegal conform Legii 95/2006, privind reorganizarea spitalelor. Este un examen făcut pentru „unii”, un examen care ocoleşte nu numai legea – dar şi bunul simţ şi logica elementară.

Conform legii şi pentru că aşa e normal şi firesc, asistenţii şefi trebuie să dea examen cel mult în cadrul spitalului, acolo unde îşi fac meseria şi unde e locul lor de muncă. În nici un caz la Consiliile Locale sau la Consiliul Judeţean! Ce să caute un cadru medical acolo?!? E efectiv aberant! Este prevăzut doar că la spitale care au peste 400 de paturi, să fie un post de „Director îngrijiri” (sau altfel spus, asistent şef pe spital) care ar trebui să dea examen pentru acest post la Primăriile locale sau, după caz, la Consiliul Judeţean.

Electrica Furnizare Discount

            Oamenii din spital sunt contrariaţi şi şocaţi. Pe lângă chestiunea legală, subiectele au fost şi ele aberante pentru că s-au referit la legislaţie şi nu la actul medical. Cum ar veni, domnii de la Consiliul Judeţean se aşteaptă ca în spital să fim trataţi cu legi, nu cu pricepere medicală. Cadrele medicale spun că şi felul în care aceste subiecte au fost corectate a fost cu „dedicaţie”, pentru că ar fi fost corectate la virgulă, după un „şablon” în care cine greşea şi o virgulă era depunctat.            În plus, se pare că nici un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică nu fost prezent.

            Luni,  7.11.2011, va avea loc un alt concurs la fel de stupid, pentru ocuparea a 9 posturi vacante (pe perioadă determinată) de asistente medicale, care vor avea loc tot la Consiliul Judeţean, deşi în aceeaşi Lege 95 se spune că managerul spitalului organizează concurs de ocupare a posturilor vacante, nicidecum autorităţile locale. La Consiliul Judeţean sau în primării se organizează concursuri doar pentru funcţii de conducere. Poate că după ce au desfiinţat spitale, cei din PDL simt acum o remuşcare şi au de gând să transforme Consiliul Judeţean într-un veritabil spital, la câte concursuri organizează acolo! Mai mult, se pare că şi medicilor şefi de secţie li se pregăteşte acelaşi tratament peste câteva săptămâni.

            Va fi interesant cine îi va evalua pe medici, cine se va simţi capabil să se creadă Dumnezeu şi în medicină. Asta dacă nu cumva medicilor nu le vor fixa ca tematică de examen legislaţia rutieră sau literatură pentru clasa a 8-a, caz în care însuşi preşedintele Consilului Judeţean, Dumitrel, ar putea fi şef de Comisie.

            Toate aceste întâmplări tragice pentru noi toţi arată ce înseamnă „reforma statului” despre care partidul disperat după funcţii, PDL, ne tot vorbeşte. Ne arată de ce s-au chinuit să schimbe tot felul de legi şi să facă tot felul de reorganizări, pentru nimic altceva decât ca România să le stea la dispoziţie, în genunchi dacă se poate. Plăcerea diabolică a acestor comunişti pe stil nou este să vadă oamenii de valoare umiliţi, cu mâna întinsă la uşa partidului (PDL), cerşind să fie lăsaţi să îşi facă meseria.

Florin Roman, vicepreşedinte  PNL ALBA

Publicitate

Politică Administrație

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Publicat

în

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Politicianul Florin Roman (47 de ani), noul ministru al Digitalizării în guvernul condus de Nicolae Ciucă, a oferit o declarație halucinantă încercând să explice faptul că a fost pus în funcție în ciuda faptului că nu are legătură cu domeniul de activitate.

Astfel, Florin Roman susține în apărarea sa că ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc, pentru a nu exista tentația furtului.

Electrica Furnizare Discount

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă.

E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman la B1 TV.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș: „Alba, sufletul României!”

Publicat

în

În acest prim an de mandat, la fel ca orice om de altfel, am împliniri și neîmpliniri, acțiuni pe care le-am dus cu bine la final, dar și unele care s-ar fi putut finaliza probabil mult mai bine, dacă aș fi putut să îi conving pe cei care au fost până acum la butoane. În ciuda criticilor, care nu vor înceta să apară, indiferent de ce aș spune sau face, de un lucru cred că s-au convins toți: fac totul cu mare patos, cu mare convingere și cu sinceritate pentru românii de rând. Chiar și unele declarații care, uneori, sunt interpretate de unii altfel decât eu, personal, mi-am dorit…Timpul le va dovedi pe toate.

Cred cu tărie pe mai departe că județul Alba este plin de oameni valoroși, de copii și tineri care sunt sau pot deveni cei mai buni în domeniul lor. În plus, copiii au puterea aceea extraordinară de a aduce bucurie, lumină și speranță în viețile noastre, dar au și capacitatea de a ne transforma pe toți în ființe mai bune, mai ales în această perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Un grup de 15 copii absolut minunați: Ansamblul de dansuri populare ” Plaiuri sebeșene” de la Clubul Copiilor Sebeș împreună cu solistul Tudor Limbean – micul patriot; elevele: Mariș Maria și Șandru Ioana de la „Școala de folk” – Palatul Copiilor Alba Iulia, prof. coordonator Avram Daniel; elevele: Hoca Sonia Maria și Vesa Georgiana de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, prof. coordonator Szocs Levente; dansatori profesor coregraf – Oprea Octavia, împreună cu însoțitorii lor, doamna director Corina Cotea – Palatul Copiilor, vor susține un mini-concert de sărbători săptămâna viitoare în Parlamentul României. Am făcut deja toate demersurile necesare pentru ca acest eveniment să aibă loc în data de 13 Decembrie și sunt convins că prin vocile lor de îngeri vor aduce multă căldură într-o clădire care, de foarte multe ori, este extrem de rece, nepăsătoare, ba chiar indiferentă la români și problemele lor.

Electrica Furnizare Discount

În Parlamentul României, vocea județului Alba se va face auzită și prin colindele noastre tradiționale. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația mea și sunt convins că evenimentul va fi unul cu adevărat special și sensibil!

Senator Psd Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare