Rămâi conectat

Politică Administrație

PDL Alba şi UNPR Alba privesc cu interes colaborarea în cadrul Mişcării Populare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Hava: Mişcarea Populară este viitorul!”, a declarat pentru ziarul Unirea preşedintele PDL Alba.

Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal a decis duminică să transfere Mişcarea Populară de la nivelul teoriei politice la nivel practic. Pentru că „înmatricularea” durează foarte mult, mult mai mult decât timpul rămas până la alegerile locale, s-a decis ca pentru scrutinul din iunie candidaturile sub semnul Mişcării Populare să fie lăsate la latitudinea organizaţiilor judeţene şi locale ale PDL, urmând ca Mişcarea Populară să fie pregătită ca formaţiune politică pentru alegerile generale.
Deocamdată, la nivelul judeţului Alba nu s-a decis nimic în acest sens. „Vom avea o discuţie serioasă în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PDL Alba şi vom decide după ce vom analiza toate opiniile. Trebuie să decidem dacă vrem să rămânem aşa cum suntem acum, sau facem o deschidere spre întreaga societate. Eu îmi doresc o deschidere pentru că sunt de părere că trebuie să oferim o şansă de a contribui la viaţa politică, altfel decât prin vot, şi celor care nu doresc să se înregimenteze la modul clasic într-un partid politic. Şi sunt destui cei care au o reţinere faţă de înscrierea într-un partid, dar care au experienţă profesională şi de convieţuire în comunitate benefice, pentru evoluţia societăţii. Ei aduc un suflu nou, idei noi… Spre Mişcarea Populară poate veni orice formaţiune, chiar o asociaţie, sau un ONG. Acum vom avea discuţii în prima fază cu UNPR. Vom vedea ce doresc şi ei. Pentru că nu putem face o colaborare decât dacă avem parteneri. Mişcarea Populară este viitorul!”, a declarat pentru ziarul Unirea preşedintele PDL Alba, Mircea Hava. Tot el ne-a spus că este aproape sigur că aceleaşi idei despre necesitatea deschiderii reale a politicii spre societate le au şi Ion Dumitrel şi ceilalţi lideri ai PDL Alba.
Primvicepreşedintele UNPR Alba, Vasile Crişan ne-a declarat că apreciază o colaborare cu Partidul Democrat Liberal, „dar trebuie să mă întorc din delegaţia în care sunt acum şi să avem o discuţie cu cei de la PDL. În funcţie de rezultatul acestei discuţii, dar şi ţinând cont, bineînţeles, de analiza pe care o vom face la nivelul UNPR Alba, vom decide dacă aderăm sau nu la Mişcarea Populară.” Cel mai probabil discuţiile cu PDL Alba vor avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea