Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PDL Alba se ţine de promisiune – modernizarea localităţilor continuă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Personal, apreciez dinamica şi multitudinea mesajelor venite din partea politicenilor locali. Este bine că avem idei de promovare şi dezvoltare a localităţilor noastre şi implicit de modernizare a vieţii cetăţenilor noştri. Din păcate însă, în unele situaţii, „ardem” etape, iar proiectele noastre, deşi frumoase, sunt sortite eşecului şi uitării. Una dintre promisiunile noastre, ale Partidului Democrat Liberal, a fost modernizarea localităţilor şi bunăstarea vieţii oamenilor. Apa potabilă, canalizarea, drumurile locale, judeţene sau naţionale sunt şi rămân încă principalele cerinţe ale populaţiei. Deşi sănătatea, educaţia şi bineînţeles locurile de muncă, împreună cu pensiile decente sunt primele cerinţe ale cetăţenilor noştri, investiţiile sunt partea esenţială pentru ca aceste deziderate să se îndeplinească.
Partidul Democrat Liberal Alba, în cei trei ani de când a ajuns la guvernare, a reuşit promovarea unor investiţii esenţiale în mai multe localităţi rurale dar şi urbane din judeţ. Aşa au reuşit administraţiile locale din comunele Rădeşti, Stremţ, Râmeţ, Berghin, Ciugud, Bucium, Horea, Gârda de Sus, Scărişoara, Săliştea, Sântimbru, Bistra, Ighiu, Şpring, Albac, Gârbova, Vinţu de Jos, Fărău, Pianu, Şona să-şi promoveze proiecte de modernizare pe Măsura 322 din PNDR (Planul Naţional de Dezvoltare Rurală).
Pe lângă cele 20 de comune care au deja situaţia instituţională clară, recent s-a reuşit accesul la fondurile necesare şi pentru canalizarea oraşului Teiuş, precum şi apa-canal pentru comunele Noşlac şi Mirăslău. Cele 3 proiecte noi vor fi finanţate din Fondul de Mediu pus la dispoziţie de administraţia Fondului de Mediu Bucureşti. Astfel, 62 de localităţi sunt asigurate cu apă potabilă, iar 37 de localităţi au şi canal. Toate cele 11 oraşe vor fi canalizate şi alimentate cu apă potabilă, necesară unei vieţi sănătoase pentru locuitorii săi.
Este şi a fost un tur de forţă şi voinţă politică pentru a solicita şi impune administraţiei centrale, Guvernului României, nevoile şi solicitările cetăţenilor din judeţul Alba. Sigur, nu este destul şi nici nu dorim să ne oprim aici cu investiţiile în infrastructura judeţului. Vom solicita în continuare fonduri financiare pentru a materializa proiectele aflate în aşteptare ale altor administraţii locale. Dorim să finalizăm pe toată suprafaţa judeţului aducţiunile de apă, de canal dar şi drumurile de orice natură. Este crezul nostru, al Partidului Democrat Liberal Alba, să reuşim până la finalul mandatului nostru din anul 2012!
Senator PD-L Alba, Alexandru PEREŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea