Patru traficanţi de etnobotanice, din Alba Iulia și Stremț, trimişi în judecată de DIICOT. Unul dintre inculpaţi a agresat un martor din dosar

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

DIICOT a finalizat urmărirea penală şi a dispus trimiterea în judecată a patru bărbaţi din Alba Iulia şi Stremţ acuzaţi de infracţiuni din domeniul traficului cu substanţe psihoactive (etnobotanice). Dosarul în care vor fi judecaţi Mara Daniel Florin, Gergely Petru Claudiu. Dura Ghiţă Simion şi Dura George Virgil Alin a fost înregistrat şa Tribunalul Alba miercuri, 29 august 2018.

Primii trei inculpaţi, de 65, 27 şi 22 de ani, sunt acuzaţi că ar fi procurat, deţinut şi vândut, fără drept, substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Dosarul de trafic de etnobotanice a fost deschis în urma percheziţiilor din 30 mai de la Alba Iulia şi Stremţ. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 83 de pliculeţe cu substanţă vegetală uscată, dispozitive pentru mărunţit substanţă vegetală, cântare electronice de mare precizie, 5.300 de lei, precum şi telefoane mobile şi laptopuri ce se pare că au fost folosite în activitatea infracţională.

Poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere şi au audiat, în calitate de martori, 25 de persoane ce ar fi cumpărat astfel de substanţe interzise, de la persoanele vizate de anchetă. Dura George Alin Virgil, zis Dragonu, este judecat pentru infracţiunea de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, după ce a agresat un martor care a dat declaraţii defavorabile tatălui său, Dura Ghiţă Simion.

”Având în vedere faptul că unii dintre martorii audiaţi au dat declaraţii împotriva celor trei persoane cercetate, un bărbat, de 29 de ani, din Alba Iulia, fiul uneia dintre persoanele vizate de anchetă, i-ar fi ameninţat şi agresat pe unii dintre martori. Din cercetări a rezultat că, în seara zilei de 6 iunie a.c., în timp ce se afla în faţa blocului în care locuieşte, unul dintre martori ar fi fost lovit de bărbat, cu pumnii şi picioarele, în scopul răzbunării, pentru declaraţia dată în faţa anchetatorilor, în dosarul penal în care este cercetat şi tatăl său”, se afirmă într-un comunicat de presă al BCCO Alba Iulia.

Dosarul a fost trimis în judecată cu trei dintre inculpaţi în arest preventiv, iar unul în arest la domiciliu. Tribunalul a menţinut joi, 30 august, măsurile preventive în cazul tuturor celor patru inculpaţi. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel. Cauza va fi analizată, iniţial, în procedura de cameră preliminară, un judecător urmând să se pronunţe asupra legalităţii actelor de urmărire penală şi a rechizitoriului.
Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419