Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Patru țepari din Alba Iulia și Cluj reținuți de polițiști. Foloseau firme fantomă administrate prin interpuşi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au reţinut 4 tineri din Alba Iulia și Cluj-Napoca care sunt cercetaţi pentru infracţiuni de înşelăciune şi abuz de încredere. Prin aceste operațiuni, celor 18 părţi vătămate li s-a creat un prejudiciu de peste 144.000 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat, miercuri, 28 ianuarie, măsura reţinerii, faţă de 4 tineri din judeţele Alba şi Cluj, care sunt cercetaţi într-un dosar privind fapte de înşelăciune şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

Potrivit IPJ Alba, “din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada 2014 – 2015, T.S.S., de 25 de ani, din Zlatna, D.B.A., de 22 de ani, din Cluj Napoca, C.C.M., de 34 de ani, din Cluj Napoca şi S.M.O., de 24 de ani, din Alba Iulia, au contractat, prin intermediul bursei de transporturi, efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate.

Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, suspecţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care are capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj,  cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi.

 Prin aceste operațiuni, celor 18 părţi vătămate li s-a creat un prejudiciu de peste 144.000 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a celor 4 persoane cercetate, ieri, 28 ianuarie 2015, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au efectuat 5 percheziţii, ocazie cu care au fost ridicate documente contabile şi în legătură cu activitatea comercială a societăţilor, mijloace electronice de stocare şi suma de 1.070 euro.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu sprijinul Serviciul de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Faţă de cei 4 suspecţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 29 ianuarie 2015, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, în vederea arestării preventive.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea