Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Patru români riscă închisoare plus o amendă de 150.000 de euro, după ce au tăiat în mod tradițional un porc, în Italia. Au fost denunțați de vecini, pentru cruzime față de animale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru români riscă să intre în pușcărie, între 6 luni și un an, și să plătească o amendă de până la 150.000 de euro, pentru că au tăiat ”ca acasă” un porc, în Italia. Ei au fost denunțați de vecini, pentru cruzime față de animale.

Incidentul s-a produs în localitatea Lavinio, situată la câțiva kilometri de Roma. Împreună cu un italian, românii au cumpărat animalul de la o firmă și au parcurs tot ritualul, considerat normal acasă, însă pedepsit de lege în Italia. Alarmați de zgomotul făcut de porc, în timp ce era ucis ”în mod tradițional”, vecinii au chemat poliția.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Oamenii legii au găsit, în curtea casei unde locuiau românii, animalul abia sacrificat, “în lipsa oricărui mijloc elementar de igiena, securitate și sănătate, ucis fără niciun fel de precauiție pentru ca acesta să nu treacă prin suferințe inutile”, a scris publicația ilmessaggero.it.

La fața locului au ajuns și inspectorii ASL (sanitari – veterinari), care au confirmat ”modul sălbatic” în care a fost ucis animalul.

S-a mai stabilit că firma care le-a vândut românilor porcul viu a încălcat legea, iar acum este anchetată pentru vânzare și transport ilegal.

Românii și italianul (toți între 35 și 40 ani) sunt cercetați pentru cruzime față de animale și tăiere clandestină, infracțiuni pentru care pedeapsa este între 6 luni și un an de detenție plus amendă până la 150.000 de euro.

Surse: ilmessaggerio.it; emigrantul.it


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea