Patronii avertizează: Urmează concedieri. Aproape 83% dintre antreprenori nu au capacitatea de a mări salariul minim

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Private din România (CNIPMMR) a declarat, vineri, la evenimentul Topul Naţional al Firmelor Private din România, că aproape 83% dintre antreprenorii chestionaţi nu au capacitatea de a mări salariul minim, iar 60% vor disponibiliza oameni, ca urmare a acestei măsuri.

„Săptămâna aceasta am aplicat un chestionar la care au răspuns în jur de 400 de întreprinzători şi datele arată că 82,9% dintre ei spun că nu au capacitatea de a mări salariul minim, 60% vor disponibiliza oameni ca urmare a acestei măsuri şi peste 90% au spus că posibilitatea lor maximă de a mări salariul minim este de 100 de lei”, a anunţat Jianu, citat de Agerpres.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit acestuia, trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat va bulversa mediul de afaceri, întrucât vor trebui schimbate şase milioane de contracte, atât în mediul public, cât şi în mediul privat.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„S-a spus că se mut contribuţiile de la angajator la angajat, de fapt rămâne un procent şi la angajator. Unele dintre salarii vor scădea. Am făcut calcule aritmetice şi pentru 90% dintre IMM-uri această trecere a contribuţiilor va însemna costuri salariale suplimentare. Deci salariile nu cresc, ci dimpotrivă”, a continuat preşedintele Consiliului pentru IMM-uri.

Potrivit acestuia, Guvernul anunţă noi şi noi măsuri, iar mediul de afaceri nici măcar nu apucă să analizeze efectele fiecărei măsuri, că aceasta este modificată.

„Nu mai putem ţine pasul, la propriu. Săptămâna trecută pregătiserăm o analiză de impact pentru taxa de solidaritate de 2%. A ieşit Guvernul şi a modificat-o, a rebotezat-o şi i-a mărit cuantumul. Chiar nu mai putem să ţinem pasul. Nici nu mai ştiu cum se numeşte noua taxă, dar cert este că crescut de la 2% la 2,25%”, a susţinut Jianu.

În opinia sa, fiecare măsură fiscală ar trebui discutată cu mediul de afaceri cu cel puţin şase luni înainte de aplicare.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

albaiulian 3 noiembrie 2017 at 14:58

Da ,actualul guvern,nu tine cont de indicatiile ministrului de finante ,din guvernul Ciolos,ca romanii pot lucra pe salarii de doi lei ,propunerea era buna pentru salariatii primariei Alba,care -l sustineau cu patima.

Mihai Viteazu' 3 noiembrie 2017 at 16:35

Ce 2 lei mai bezmeticule ? Pai tu cat produci ca sa iti ofer eu 1900 de lei? Cine sta cu salariul minim este fie muncitor necalificat fie face o meserie care poate fi facuta de un robot ( casier, paznic la magazin, etc) . Atentie, ma refer la salariul minim si nu vreau sa jignesc pe nimeni.

Parere 3 noiembrie 2017 at 18:23

100 lei e marirea salariului brut. Daca pui 45% taxe, e o marire de 55 lei net. E chiar foarte putin !

dolfi 3 noiembrie 2017 at 18:25

gaozarii pomanagii, cocalarii si pitipoancele fara nici o pregatire au impresia ca li se cuvine ceva. Agramati, analfabeti, manelizati, creduli si indobitociti!

Esalonul 2 ai PCR in ultimii 27 de ani i-a invatat prost! Foarte prost. I-a conditionat sa voteze ca pe cainele lui Pavlov. Iar tara e o ruina.
Mai noi, se pregatesc legal sa bage la inchisoare orice protestatar.
In orice lege, ordonanta, fapta pe care o fac acesti hoti, amesteca cu dibacie minciuna cu mult adevar!
Da, politistii trebuie protejati! Dar nu lasati sa faca abuz! Se tem bolsevicii ca se ridica tara si ii calca pe capete!

Se rostogolesc inaintasii acestei tari in morminte. Burebista si Decebal dac-ar vedea ce-au ajuns urmasii lor ar pleca primii de pe aceste pamanturi!

nitu 3 noiembrie 2017 at 22:18

il intreb pe dolfi unde a vazut politai?mai exista?salarii au,protejati sunt dar stau in birouri,nu-i vezi la datorie,in strada,sunt scumpi la vedere

Dumitru 4 noiembrie 2017 at 13:49

Am condus o cunoscuta firma privata timp de 12 ani. Salariile angajatilor erau acoperite dupa 4 ore de munca . Niciodata nu am votat cu stanga, dar patronii ar trebui sa se mai gandeasca si la angajati.

Mircea 4 noiembrie 2017 at 19:15

sa inteleg ca daca iesim in strada anti guvern o sa ne majoreze patronii salariile peste 1900?sau ne angajam toti cu pile, la primaria Alba Iulia ?

#nuprostiei 5 noiembrie 2017 at 21:00

daca patronii nu au cativa lei in plus sa mareasca salariul minim sa o lase dreq’ de afacere, sa se angajeze la alti patroni care au bani

Comentariile sunt oprite