Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pas important pentru proiectul de mobilitate urbană din Alba Iulia. Gabriel Pleșa: „Proiectarea va dura maxim patru luni de zile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, a semnat astăzi, 7 aprilie, în jurul orei 13:00, contractul de proiectare pentru primul lot de mobilitate, despre care a discutat în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM.

„Voi semna contractul de proiectare, pe primul lot de mobilitate, mult așteptat în municipiu. Proiectarea va dura maxim patru luni de zile, eu o sa încerc și o să insist să fie termenul cât mai scurt pentru că după ce vom avea proiectul tehnic, va trebui să licităm constructorul.

Eu trebuie și neapărat încerc să mă încadrez în 31.12.2021, pentru ca până în 31.12.2023 să putem termina aceste lucrări, altfel, riscăm corecție financiară din partea finanțatorului european.

Știți foarte bine de ce întârzie încheierea unui contract, cum de altfel a întârziat și contractul de proiectare. A fost contestat în instanță și a dat câștig de cauza celui cu care semnăm astăzi. Ca să încerc să evit aceste contestașii în instanță, acest prim lot o să îl împart în trei loturi mai mici.

Adică, dacă el are 8 kilometri, va fi împărțit probabil în doi kilometri și jumătate sau 3 kilometri, exact cum au făcut cei de la autostradă și vom licita separat cele trei loturi, în așa fel încât, probabil, chiar dacă unul va fi contestat, poți începe lucrările pe celălalt sau pe celelalte două, în așa fel încât să câștigăm timp.

Cred că dacă și sumele se împart în trei, e vorba de 16-17 milioane de euro, cred că și contestațiile vor fi mai puține, pentru că constructorii interesați, chiar dacă depun ofertă la toate trei, pot să piardă la unul, să câștige la celălalt și probabil să nu existe contestații să pățim ceea ce s-a întâmplat cu povestea gropii de la Galda de Jos, unde am pierdut atât de mult toți pentru aceste contestații în instanță.

Pentru că tot discutăm și putem încheia acest subiect, celelalte trei proiecte pe iluminat public, la lotul 3 deja am pornit licitația, este în derulare, lotul 1 și lotul 2 de iluminat care așteptau semnarea contractelor pentru lotul 1 și lotul 2 de mobilitate se va întâmpla imediat ce semnăm contractul. Iată, astăzi, lotul 1, vom putea să scoatem la licitație pentru construcție și lotul 1 pentru iluminat. Probabil același lucru se va întâmpla și cu lotul 2, săptămâna viitoare”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, la Radio Unirea FM.

„Începem demersurile pentru modernizarea principalelor străzi din Alba Iulia

Astăzi, alături de colegii mei Bogdan Dogar și Maria Seemann, am participat la întâlnirea cu firma câștigătoare a serviciilor de proiectare pentru reabilitarea a cinci străzi importante din municipiul Alba Iulia.

Astfel, în termen de patru luni vom finaliza proiectarea zonei de la intrarea în Alba Iulia, dinspre Sebeş și alte 2 bulevarde importante, iar după ce se va pune în practică, acestea vor arăta aşa cum trebuie să arate străzile într-un oraş cu adevărat european.

Cele cinci străzi pentru care am semnat, astăzi, contractul de executare a proiectului tehnic și intră în proiectare sunt Regimentul V Vânători, Ferdinand, Tudor Vladimirescu, Cabanei şi Turnătoriei. În curând vor urma şi celelalte etape ale Planului de Mobilitate, al cărei valoare totală este de 32 milioane de euro.

Rezultatele pe care le vom obține în urma implementării acestui proiect sunt reabilitările străzilor, crearea de benzi dedicate pentru transportul în comun, construirea de stații de autobuz, spații pietonale, spații pentru închirierea bicicletelor și achiziția de biciclete”, a transmis primarul Gabriel Pleșa prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea