Rămâi conectat

Sport

Partidă decisivă pentru promovarea în Liga a 3-a! *Sâmbătă, ora 17.30, Progresul Pecica – Performanţa Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Performanţa Ighiu este cu cuţitul la os, după prima manşă a barajului de promovare în Liga a 3-a. Meciul decisiv se va juca sâmbătă, 27 iunie, la Pecica, în tur înregistrându-se o remiză, 1-1 la Ighiu, care avantajează formaţia locală Progresul.baraj Performanta Ighiu - Progresul Pecica 130

După un joc dominat împotriva unui adversar rămas în inferioritate de la mijlocul primului mitan, ighienii s-au trezit egalaţi în minutul 89, când I. Fabian a reuşit să înscrie şi să încline balanţa şanselor spre formaţia din Arad. Performanţa trebuie să marcheze, pentru a conta în ecuaţia promovării şi a-şi atinge obiectivul. Un întreg sezon se joacă într-un meci, care poate ajunge chiar la prelungiri sau lovituri de departajare.

*Primă record: 1000 de euro de jucător!

Performanţa Ighiu vrea cu orice preţ să promoveze în Liga a 3-a, oficialii campioanei Ligii a IV-a Alba pregătind o primă record pentru jucătorii conduşi de Adorian Himcinschi: 1000 de euro în cazul în care formaţia din Ighiu va intra în eşalonul terţ! Recompensa bănească este substanţială şi chiar un record pentru acest nivel fotbalistic, rivalizând cu prime practicate în mod obişnuit în Liga 1. “1000 de lei vin din partea clubului, iar restul sunt strânşi de la diverşi sponsori. Facem tot ce trebuie pentru a ne îndeplini obiectivul”, a precizat preşedintele Gheorghe Dănilă.
Aşadar, pe lângă performanţa sportivă, echipierii Performanţei pot pune mâna pe un „pot” substanţial în cazul în care promovează în premieră în Liga a 3-a, după încercările eşuate din 2010 şi 2011. Echipa din Alba a achitat mereu în acest sezon prime după victorie, iar pentru câştigarea Cupei României Romică David şi compania au încasat câte 100 de euro. Practic, după jocul de la Pecica, un titular poate fi recompensat cu aproximativ totalul primelor din întregul campionat.

*Adorian Himcinschi: “mergem să recuperăm terenul pierdut şi să promovăm”

Trecut în două rânduri prin furcile caudine ale partidelor de baraj, cu Kozara Vinţu şi Arieşul Câmpeni, antrenorul Adorian Himcinschi susţine că meciul de la Pecica este unul dintre cele mai importante ale carierei. “Ştim ce examen ne aşteaptă, o confruntare care decide soarta promovării”, a spus “principalul” Performanţei, ce intenţionează să modifice formula de start. “Multe lucruri nu s-au schimbat în privinţa abordării partidei decisive. Într-adevăr puteam lua o opţiune serioasă, iar acum suntem constrânşi să marcăm. Nu ne este teamă de presiune, suntem hotărâţi să recuperăm terenul pierdut, să facem un joc bun la Pecica şi să realizăm un rezultat care să ne aducă promovarea”, a conchis tehnicianul ex-unirist. Performanţa va pleca spre Arad astăzi la prânz, urmând a se caza la Pensiunea “Roua” din municipiul reşedinţă de judeţ.

*100 de suporteri fac deplasarea

Peformanţa Ighiu va avea alături şi aproximativ 100 de suporteri, clubul organizând deplasarea unui autocar, cu plecarea sâmbătă dumineaţa, restul fanilor ajungând la meci cu autoturismele personale. La Pecica, organizatorii permit accesul gratuit în tribune, anunţându-se o asistenţă record, de peste 1000 de spectatori. „Nu suntem echipa care să se apere, nu ştim juca la 0-0. Ca şi în fiecare meci de până acum vom juca pe atac, vom face tot posibilul să câştigăm, în aşa fel încât să nu avem emoţii pe final, să tranşăm clar soarta acestei promovări. Aşteptăm mulţi spectatori la Pecica sâmbătă, scorul din tur lasă deschisă lupta, menţine suspansul şi vor veni mulţi să vadă deznodământul acestui duel. Sperăm să facem un meci bun, să fim motivaţi şi să culegem roadele unui an de zile de muncă”, a punctat Mihai Petcuţ, antrenorul Progresului pentru sportarad.ro.
Echipa probabilă: Unchiaş – D. Nemeş, Potopea, Ov. Turuş, G. Toma – R. Moga, Oniche, Hârciagă, Bălaş – R. David, S. Turuş.

Arbitri: M. Omuţ (Oradea), Ov. Timar (Marghita), C. Fiter (Sânmartin); observatori I. Mureşan (Timişoara), V. Vancea (Oradea)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea