Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Parteneriat istoric între CFR Cluj și Optimum Alba Iulia | Alexandru Zahan, la FCSB

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia, ce-și desfășoară activitatea la Drâmbar, pe Stadionul “Mureșul”, a făcut un pas însemnat înainte pe drumul spre performanță. La doar 3 ani de la înființare, dar deja cu rezultate excelente la nivelul competițiilor juvenile, Optimum Alba Iulia a semnat un contract de parteneriat cu CFR Cluj, campioana României din ultimii 5 ani, recent calificată în play-off-ul Conference League.

Colaborarea va fi una avantajoasă pentru ambele părți și deja câțiva micuți fotbaliști din Cetatea Marii Uniri participă la turnee internaționale cu gruparea din “Gruia”. Parteneriatul prevede sprijin dinspre CFR Cluj, plecând de la metode de antrenament, echipament, strategie fotbalistică, “feroviarii” având, firesc, prioritate în cazul unor transferuri ale jucătorilor crescuți la Optimum Alba Iulia.

Este o onoare și un pas mare făcut înainte, care le oferă copiilor noștri șansa de a lua contact mult mai repede cu fotbalul profesionist. Acest parteneriat ne obligă să fim și mai bine organizați, responsabili de buna creștere a copiilor și motivați pentru marea performanță. Așa cum am promis, clubul Optimum depune toate eforturile pentru ca micutii juniori de astăzi să ajungă marii fotbaliști de mâine. Ceea ce va conta pe viitor este pasiunea, curajul, disciplina, munca și nu în ultimul rând visul de a deveni campioni, iar obiectivul clubului nostru se leagă strict de acest deziderat”, a transmis Ciprian Selagea, președintele ACS Optimum Alba Iulia, fostul căpitan al Unirii Alba Iulia, actualmente la Metalurgistul Cugir, coleg de generație cu Gicu Grozav.

La Optimum Alba Iulia sunt angrenați peste 180 de copii din 11 generații, de la 2005 până la 2011, tinerii fotbaliști lucrând sub comanda antrenorilor Ciprian Selagea, Dan Bara, Gheorghe Bran, Filip Morar, Petru Bădilă, Vitinha, Paul Păcurar și Paul Rahovean, Nicu Marta (antrenor cu portarii).

În acest context, precizăm că talentatul fundaș Alexandru Zahan (din 2009) a plecat de curând la FCSB. Apărătorul ce și-a început activitatea în Spania a impresionat în această vară la acțiunile lotului național la categoria sa de vârstă și este fratele mai mic al atacantului de la GT Sport Alba Iulia, Claudio (n. 2005), căpitanul și golgheterul echipei calificate la turneul final Under 17 (și acesta, împreună cu Florin Jurj, coechipierul său, a fost testat de “roș-albaștri”).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea