Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Parlamentul European interzice declarațiile de mediu înșelătoare și îmbunătățește etichetarea produselor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentul European interzice declarațiile de mediu înșelătoare și îmbunătățește etichetarea produselor

Parlamentul European a adoptat o directivă care va interzice utilizarea declarațiilor de mediu înșelătoare și va îmbunătăți etichetarea produselor. Directiva are ca scop principal protejarea consumatorilor.

Potrivit noii directive, va fi interzisă folosirea unor declarații de mediu înșelătoare, cum ar fi „ecologic”, „natural”, „biodegradabil”, „neutru din punct de vedere climatic” sau „eco”, atunci când nu sunt însoțite de dovezi clare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, directiva va interzice afirmațiile bazate pe schemele de compensare a emisiilor potrivit cărora un produs ar avea un impact neutru, redus sau pozitiv asupra mediului.

În plus, noua lege va obliga producătorii și consumatorii să se concentreze mai mult asupra durabilității produselor. Se doreşte ca informaţiile privind garanţia produselor să fie pe viitor mult mai vizibile.

„Această lege va schimba viaţa de zi cu zi a tuturor europenilor. Ne vom îndepărta de obiceiul de a arunca foarte repede produsele, vom face marketingul mai transparent şi vom combate obsolescenţa prematură a bunurilor. Oamenii vor putea alege produse mai durabile, reparabile şi sustenabile datorită etichetelor şi reclamelor fiabile”, a declarat raportoarea croată Biljana Borzan, din grupul S&D.

Citește și: Evaziunea fiscală, mai scumpă de la 1 iulie: Impozitul va fi de 4 ori mai mare

Directiva trebuie să primească și aprobarea finală din partea Consiliului, ulterior urmând a fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Din acel moment, statele membre vor avea la dispoziţie 24 de luni pentru a o transpune în legislaţia naţională.

Această măsură este o victorie pentru consumatorii europeni, care vor putea lua decizii mai informate atunci când cumpără produse. De asemenea, este o măsură importantă pentru protejarea mediului, deoarece va ajuta la reducerea poluării și la promovarea durabilității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea