Rămâi conectat

Politică Administrație

Parlamentarii vor privilegii cu orice preț! Au găsit alternativa la pensiile speciale – pensii în funcţie de vechime

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor este blocat la Comisia de Statut de câteva luni, astfel că aleșii au găsit o alternativă pentru a-și acorda privilegii – pensia în funcţie de vechimea în muncă pentru activitatea de demnitar.

Este vorba despre un proiect de lege propus de senatorii PSD, care va fi dezbătut şi votat luni, de Senat, prima Cameră sesizată.

Pe 20 octombrie, Comisia de Statut ar fi trebuit să reia, pentru a doua oară, începând cu ora 13.00, discuţiile privind proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, care a făcut cale-ntoarsă acum două săptămâni din plenul reunit. Cu toate acestea, ședința încă nu a început pentru că doar doi membri au ajuns și nici ei nu știu dacă discuțiile se vor mai ține, astăzi.

„Am ajuns acolo și nu erau decât doi colegi. Eu am fost acolo. Ideea e că toți membrii acestei comisii sunt membri și la alte comisii permanente. Un coleg era la Comisia de muncă, un alt coleg care e plecat din țară. Această lege trebuie să revină în plen așa cum a fost retrimisă de președinte. Prima formă ajunsă la promulgare e mai rea și trebuie să o îmbunătățim”, a spus deputatul PSD, Florin Iordache, în cadrul emisiunii „Casa Poporului”, moderată de Marinela Mititelu.

Întrebat dacă parlamentarii au nevoie cu adevărat de aceste pensii speciale, Iordache a răspuns:

„Din punctul meu de vedere, da, pentru că toate cele șapte categorii care au avut pensii speciale, la șase dintre ele s-a revenit. E normal să venim și să reparăm. Dacă nu o îndreptăm și ajunge la promulgare, președintele e obligat să o promulge a doua oară și, repet, legea trebuie îmbunătățită”.

Concret, liderii social-democraţi au fost nemulţumiţi de modificarea potrivit căreia senatorii şi deputaţii ar fi urmat să primească pensie specială doar pentru 6 luni de mandat, aşa că au cerut ca pensia să fie acordată numai după un an întreg de mandat.

Aceștia ar trebui să dea un raport pe cererea de reexaminare a legii, care a fost trimisă de președintele Klaus Iohannis. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea