Rămâi conectat

Actualitate

Parcul Industrial Cugir – membru al Uniunii germane a IMM-urilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poate, BVMW – Uniunea germană a IMM-urilor să reprezinte noua voce a IMM-urilor în România? Răspunsul nu poate fi decât afirmativ. Întăreşte acest lucru calitatea de membru partener, în cea mai mare uniune interprofesională şi politic independentă a IMM-urilor din Germania şi Europa, pe care Parcul Industrial Cugir a dobândit-o de curând. Atât în Germania cât şi în România şi Elveţia, BVMW-ul reprezintă vocea IMM-urilor.
BVMW se prezintă ca fiind cea mai importantă asociaţie germană de profil, superioară celorlalte asociaţii din Germania dar şi din străinătate. Ea reprezintă, împreună cu partenerii săi strategici, interesele a mai mult de 150.000 de întreprinderi germane şi europene mici şi mijlocii, care angajează aproximativ 4,3 milioane de oameni. Este o comunitate puternică, fiind în acelaşi timp critic şi partener al politicilor guvernelor şi celor ale Comisiei Europene.
Ţelul este clar: mai multă iniţiativă privată, mai puţină decizie de stat. Unul dintre scopurile principale ale parteneriatului este facilitatea colaborării între membrii, a cărui rezultat pe termen lung este creşterea gradului de vizibilitate a zonei economice româneşti.
În prezent, contextul economic în care IMM-urile îşi exercită activităţile a devenit atât de complex, încât efortul depus pentru a deveni, respectiv a rămâne competitiv atât pe piaţa locală, cât şi pe cea internaţională şi de a oferi servicii de o calitate superioară, cu un consum minim de resurse sunt imposibil de realizat fără sprijin. Una dintre soluţii este ca firmele să facă parte dintr-o reţea precum BVMW, ce pune la dispoziţie o platformă colaborativă unde membrii pot obţine sprijin şi pot genera şi dezvolta iniţiative antreprenoriale, proiecte concrete şi noi idei de afaceri.
Pentru acest lucru, Parcul Industrial Cugir a solicitat şi a obţinut prezenţa în uniune pentru a deveni „avocatul” economiei formate din întreprinderile mici şi mijlocii prezente în parcul industrial şi nu numai. Avantajele directe ale membrilor sunt multiple. Câteva dintre ele: consiliere permanentă pe toată durata apartenenţei la uniune, idei de afaceri, recomandări, acces la baza de date şi know-how, modele de documente şi contract, utilizarea reţelei de asistenţă şi consultanţă, alcătuită din experţi acreditaţi, crearea de contacte directe şi rapide şi consolidarea relaţiilor de afaceri cu membrii Uniunii şi cu firmele de profil prin intermediul reprezentanţilor BVMW din Germania, posibilitatea de promovare a firmelor membre pe pagina de internet germană şi romană, posibilitatea de a promova ofertele firmei în scrisoarea economică editată de BVMW şi transmisă lunar tuturor membrilor BVMW, posibilitatea de a promova firma în publicaţia germană de înaltă calitate „Der Mittelstand” ce apare o dată la două luni şi pe care membrii o primesc gratuit. Prin intremediul Uniunii sunt susţinute şi consultate atât firmele germane şi elveţiene care vor să investească în România, cât şi firmele active în România care doresc să investească în Germania sau Elveţia.
Uniunea oferă şansa membrilor săi să formuleze problemele cu care se confruntă şi iniţiativele pe care aceştia le propun. Pentru început, Parcul Industrial Cugir, în calitate de membru cu drepturi depline, va prezenta oportunităţile de afaceri în zona industrială, potenţialul tehnico-economic, precum şi posibile facilităţi oferite.
Cred că am făcut o alegere bună şi un pas înainte, în scopul sprijinirii structurilor de afaceri, de consolidare a unui mediu de afaceri sănătos şi prosper de care oraşul Cugir are atâta nevoie.

Administrator Unic
Parcul Industrial Cugir,
Dr. Ing. Emil Nicolae MUNTEAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea