Rămâi conectat

Ştirea zilei

PARCARE cu 3 etaje și acoperiș cu terasă înverzită, în spatele magazinului ”Unirea”: Primăria Alba Iulia demarează procedurile de informare și consultare a publicului

Publicat

în

PARCARE cu 3 etaje și acoperiș cu terasă înverzită, în spatele magazinului ”Unirea”: Primăria Alba Iulia demarează procedurile de informare și consultare a publicului

Primăria Alba Iulia anunță demararea etapei premergătoare de informare și consultare a publicului privind intenția de elaborare a unui Proiect de Hotărâre privind întocmirea PLAN URBANISTIC DETALIU ”CONSTRUIRE IMOBIL PARCAJ COLECTIV ȘI AMENAJARE ACCESE ALBA IULIA, ALEEA DIN CALEA MOȚILOR, ZONA MAGAZIN ”UNIREA”

Zona propusă pentru REGLEMENTAREA FUNCȚIONALĂ, este situat în intravilan, aleea din strada Calea Moților, pe un teren aflat în proprietatea Municipiului Alba Iulia, afectat parțial de construcții existente (garaje auto) pentru care se propune desființarea.

Suprafața destinată reglementării – suprafata construita maximală propusă pentru noua construcție Sc = 1500 mp – este situată în cartier CENTRU, în partea de Central-Estică a municipiului Alba Iulia, în spatele magazinului UNIREA(conform Planșa Situație atașată).

Electrica Furnizare Discount

Regimul de înălțime se va stabili de către proiectant, cu respectarea reglementărilor urbanistice conform PUZ aprobat prin HCL 402/2018. Se propune spre studiere o suprafata totală de 39 000 mp, în vederea asigurării unei încadrări optime a noii construcții față de vecinătăți (construcții învecinate), față de rețeaua de circulații auto și pietonale, precum și față de alte amenajări specifice existente în zonă.

Situația actuală prezintă un teren parțial liber de construcții, constând în alei de circulație (auto, pietonale, parcaje) și spații verzi (pentru care se propune scoaterea din Registrul Zonelor verzi), precum și un teren ocupat de anumite construcții ușoare, ușor demontabile (garaje auto), teren pentru care la momentul actual există contracte de concesiune încheiate cu diverse persoane fizice și/sau juridice. În cazul acestor construcții se propune desființarea și încheierea contractelor de concesiune (acestea urmând să expire în perioada apropiată).

De asemenea, zona fiind predominant ocupată de locuințe colective, rezultă necesitatea realizării unui număr suplimentar de locuri de parcare cu respectarea reglementărilor în vigoare, în situația actuală existând un număr insuficient de locuri de parcare, raportat la numărul de apartamente existente în zonă, la care se adaugă vecinătatea cu Zona Centrală a mun. Alba Iulia (intens circulată) și cu artera principală de legatură (str. Tudor Vladimirescu) înspre/dinspre Sebeș și Cluj Napoca, dominată de spații comerciale și servicii.

Dată fiind situația actuală, în scopul refuncționalizării zonei se conturează necesitatea imediată pentru studierea posibilității suplimentării numărului de locuri de parcare și amenajarea specifică a acceselor.

Aceste considerente justifică elaborarea unui plan urbanistic de detaliu, care să stabilească modul de amplasare al obiectivelor propuse și de conformare a amenajărilor specifice pe criterii actuale. Doar astfel se poate realiza o corectă abordare a investițiilor propuse în sistem integrat cu zonele urbane adiacente.

Elaborarea planului urbanistic de detaliu are ca scop stabilirea reglementărilor detaliate pe baza cărora se pot face demersurile administrative, juridice și investiționale care să restabilească funcțional și calitativ zona ce face obiectul prezentei documentații.

Solicităm persoanelor interesate să își prezinte opiniile și propunerile (inclusiv propuneri privind modificarea / detalierea Proiectului de Hotărâre) în perioada 04.10.2019 – 02.11.2019, pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților, nr. 5A, Alba Iulia. La sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, camera 4, puteți consulta documentația care a stat la baza prezentei informări.

Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier la intersecția DJ 704 cu DN 7: Șoferița și pasagera de 16 ani au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard

Publicat

în

Accident rutier la intersecția DJ 704 cu DN 7: Șoferița și pasagera de 16 ani au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 22 ianuarie, la intersecția DJ 704 cu DN 7, unde o tânără de 21 de ani, din Botoșani, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.

La data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 20.35, la intersecția DJ 704 cu DN 7, o tânără de 21 de ani, din comuna Hudești, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului rutier conducătoarea auto și o tânără de 16 ani, din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportate la spital.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la Ocna Mureș: Șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat în șanț. O pasageră de 70 de ani a ajuns la spital

Publicat

în

Accident rutier la Ocna Mureș: Șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat în șanț. O pasageră de 70 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în Lunca Mureșului, unde o șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat într-un șanț. În urma evenimentului rutier, o femeie de 70 de ani, pasageră în autoturism, a fost transportată la spital.

La data de 21 ianuarie 2022, în jurul orei 09.00, pe DJ 107F, în comuna Lunca Mureșului, o tânără de 24 de ani, din Lunca Mureșului, în timp ce conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului rutier o femeie, de 70 de ani, din Lunca Mureșului, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

COVID 23 ianuarie 2022, în România: 14.088 cazuri noi de coronavirus și 22 decese, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

COVID 23 ianuarie 2022, în România: 14.088 cazuri noi de coronavirus și 22 decese, în ultimele 24 de ore

Sâmbătă, 23 ianuarie 2022, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România.

CITEȘTE ȘI: 23 ianuarie 2022: Peste 14.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 14.088 de cazuri de COVID-19, în urma a 43.528 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 32,36%. . În ultima zi, s-au înregistrat 22 de decese. 20 dintre persoanele decedate din cauza COVID erau nevaccinate, conform datelor finale transmise duminică de către autorități. La terapie intensivă sunt internați 599 de pacienți, dintre care 76 au certificat care atestă vaccinarea.

Electrica Furnizare Discount

În ultimele 24 de ore au fost raportate 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.283 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.400 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 23 ianuarie, pe teritoriul României au fost raportate 2.017.129 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 31.209 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.820.743 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 542 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, au decedat 59.547 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 22.01.2022 (10:00) – 23.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 22 de decese (13 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț și Olt.

Dintre cele 22 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 22 de pacienți decedați, 20 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.958, cu 410 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 599 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 599 de pacienți internați la ATI, 76 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 551 sunt minori, 546 fiind internați în secții, cu 60 mai mult decât în ziua anterioară și 5 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.581.792 de teste RT-PCR și 6.907.476 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 17.911 teste RT-PCR (8.803 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.108 la cerere) și 25.617 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 112.149 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.997 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 82.068 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 53 de persoane.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare