Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

PARCARE cu 3 etaje și acoperiș cu terasă înverzită, în spatele magazinului ”Unirea”: Primăria Alba Iulia demarează procedurile de informare și consultare a publicului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

PARCARE cu 3 etaje și acoperiș cu terasă înverzită, în spatele magazinului ”Unirea”: Primăria Alba Iulia demarează procedurile de informare și consultare a publicului

Primăria Alba Iulia anunță demararea etapei premergătoare de informare și consultare a publicului privind intenția de elaborare a unui Proiect de Hotărâre privind întocmirea PLAN URBANISTIC DETALIU ”CONSTRUIRE IMOBIL PARCAJ COLECTIV ȘI AMENAJARE ACCESE ALBA IULIA, ALEEA DIN CALEA MOȚILOR, ZONA MAGAZIN ”UNIREA”

Zona propusă pentru REGLEMENTAREA FUNCȚIONALĂ, este situat în intravilan, aleea din strada Calea Moților, pe un teren aflat în proprietatea Municipiului Alba Iulia, afectat parțial de construcții existente (garaje auto) pentru care se propune desființarea.

Suprafața destinată reglementării – suprafata construita maximală propusă pentru noua construcție Sc = 1500 mp – este situată în cartier CENTRU, în partea de Central-Estică a municipiului Alba Iulia, în spatele magazinului UNIREA(conform Planșa Situație atașată).

Regimul de înălțime se va stabili de către proiectant, cu respectarea reglementărilor urbanistice conform PUZ aprobat prin HCL 402/2018. Se propune spre studiere o suprafata totală de 39 000 mp, în vederea asigurării unei încadrări optime a noii construcții față de vecinătăți (construcții învecinate), față de rețeaua de circulații auto și pietonale, precum și față de alte amenajări specifice existente în zonă.

Situația actuală prezintă un teren parțial liber de construcții, constând în alei de circulație (auto, pietonale, parcaje) și spații verzi (pentru care se propune scoaterea din Registrul Zonelor verzi), precum și un teren ocupat de anumite construcții ușoare, ușor demontabile (garaje auto), teren pentru care la momentul actual există contracte de concesiune încheiate cu diverse persoane fizice și/sau juridice. În cazul acestor construcții se propune desființarea și încheierea contractelor de concesiune (acestea urmând să expire în perioada apropiată).

De asemenea, zona fiind predominant ocupată de locuințe colective, rezultă necesitatea realizării unui număr suplimentar de locuri de parcare cu respectarea reglementărilor în vigoare, în situația actuală existând un număr insuficient de locuri de parcare, raportat la numărul de apartamente existente în zonă, la care se adaugă vecinătatea cu Zona Centrală a mun. Alba Iulia (intens circulată) și cu artera principală de legatură (str. Tudor Vladimirescu) înspre/dinspre Sebeș și Cluj Napoca, dominată de spații comerciale și servicii.

Dată fiind situația actuală, în scopul refuncționalizării zonei se conturează necesitatea imediată pentru studierea posibilității suplimentării numărului de locuri de parcare și amenajarea specifică a acceselor.

Aceste considerente justifică elaborarea unui plan urbanistic de detaliu, care să stabilească modul de amplasare al obiectivelor propuse și de conformare a amenajărilor specifice pe criterii actuale. Doar astfel se poate realiza o corectă abordare a investițiilor propuse în sistem integrat cu zonele urbane adiacente.

Elaborarea planului urbanistic de detaliu are ca scop stabilirea reglementărilor detaliate pe baza cărora se pot face demersurile administrative, juridice și investiționale care să restabilească funcțional și calitativ zona ce face obiectul prezentei documentații.

Solicităm persoanelor interesate să își prezinte opiniile și propunerile (inclusiv propuneri privind modificarea / detalierea Proiectului de Hotărâre) în perioada 04.10.2019 – 02.11.2019, pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților, nr. 5A, Alba Iulia. La sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, camera 4, puteți consulta documentația care a stat la baza prezentei informări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Moața care a mers să „cucerească” Clujul prin pictură: Bianca, o tânără artistă, care doreșe să exprime prin arta sa viața oamenilor din munții Apuseni

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Moața care a mers să „cucerească” Clujul prin pictură: Bianca, o tânără artistă, care doreșe să exprime prin arta sa viața oamenilor din munții Apuseni Studentă la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș Bolyai, Bianca este o tânără pasionată de arta de a picta. Îmbină această plăcere cu rădăcinile sale din Țara […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea