Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Părăseşte România pentru… USA *Uniristul Andrei Zăgrean a câştigat la „Loteria Vizelor” şi începe o nouă aventură

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Andrei Zăgrean, unul dintre jucătorii lansaţi în fotbal de defuncta Unirea Alba Iulia a luat o hotărâre importantă a vieţii. Acesta, împreună cu soţia sa Ana au câştigat la „Loteria Vizelor” şi au plecat la finele săptămânii în SUA, pentru a-şi construi un nou viitor. Destinaţia este localitatea Morrisville din statul Carolina de Nord, unde este stabilită sora sa, alături de familie. „Am avut această şansă a «Loteriei Vizelor» şi vrem să începem o nouă aventură. Ne aşteaptă o provocare, într-o altă lume, alt sistem, altă societate, altă mentalitate. Merită să încercăm, deşi suntem conştienţi că ne va fi greu mai ales că o parte din suflet rămâne în România”, a spus fotbalistul în vârstă de 28 de ani.
*N-a mai jucat din 2012!
Din diverse motive, Zăgrean nu a mai jucat din 2012 şi acest fapt l-a împins spre plecarea din ţară, la o vârstă la care încă mai avea un cuvânt apăsat de spus în sportul rege. “Nu înseamnă că nu o să mai joc fotbal, întrucât nu se ştie ce-ţi rezervă viitorul. Fotbalul din ţară este într-un impas major în acest moment, iar din punctul meu de vedere retrogradarea din 2011 a echipei Poli Timişoara, un episod ce a făcut valuri atunci, a dat totul peste cap. De la participantă în preliminariile Ligii Campionilor ne-am trezit în aer şi totul a fost altfel. Ulterioarele probleme contractuale cu Marian Iancu au cântărit foarte mult şi n-am mai putut să joc fotbal”, a mai spus Zăgrean, care din toamna trecută a preluat, ca şi antrenor, grupa juniorilor D de la clubul “alb-negrilor”.
*Regrete legate de Unirea Alba Iulia
Chiar şi după lunga perioadă de inactivitate, ce are la bază motive ce nu ţin în mod expres de prestaţiile fotbalistice, cota sa de piaţă este în acest moment de 450.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermark.de. Cu 9 goluri înscrise în 31 de prezenţe în Liga 1, Zăgrean a evoluat la CS Zlatna, Metalul Aiud, Unirea Alba Iulia (2005-2009), Internaţional Curtea de Argeş, Silvania Şimleu Silvaniei, Poli Timişoara şi Voinţa Sibiu.
*Coechipier cu jucători de naţională
De-a lungul anilor, Andrei Zăgrean a fost coechipier cu nume grele ale fotbalului autohton, împărţind vestiarul cu fotbalişti ce au activat inclusiv în echipa naţională precum Gicu Grozav (la Unirea Alba Iulia), Pintilii şi Chiricheş (la Internaţional Curtea de Argeş), Alexa, Zicu, Bourceanu, Pantilimon, Sepsi sau Luchin (la Poli Timişoara). “Asta este viaţa, cu suişuri şi coborâşuri. Există şi regrete, dar şi împliniri. O mare insatisfacţie rămâne faptul că n-am putut să evoluez, în 2009, în Liga 1, pentru Unirea, echipa din oraşul natal cu care am promovat în elită”, a spus vârful albaiulian. Aşadar, “La revedere România” şi “Welcome to the United States”, aşa poate fi concluzionat acest nou capitol al destinului pentru Andrei Zăgrean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea