Rămâi conectat

Ştirea zilei

Paradă militară de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia, cu 1000 de militari și 100 de mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Ziarul Unirea

Publicat

în

parada 1 demebrieParadă militară de 1 Decembrie 2015

Și în acest an, de Ziua Națională a României, la Alba Iulia va avea loc o paradă militară, ne-a declarat col. Marcel Domșa, comandantul Garnizoanei Alba Iulia.

La finalul primei conferințe de planificare a paradei desfășurate la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, coordonate de comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj, g-ral. bg. dr. Ioan Manci, s-a stabilit că la Alba Iulia vor defila circa 1.000 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, precum și aproximativ 100 de mașini și tehnică de luptă, iar spațiul aerian va fi survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de asalt.

Col. Marcel Domșa a spus că, la paradă, vor fi reprezentate toate categoriile de forțe din cadrul unităților militare participante: Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistrița, Brigada 18 Infanterie „Banat” Timișoara, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri „Amiral Ion Murgescu” Constanța, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii București, precum și efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Unirea” Alba, SRI etc.

Unitățile militare și structurile amintite vor prezenta la paradă și o parte dintre mașinile și tehnica de luptă din dotare, în total circa 100 de vehicule. Detaliile exacte privind forțele armate și tehnica militară ce vor putea fi văzute la 1 Decembrie 2015 vor stabilite însă în cadrul unei noi conferințe de planificare ce se va desfășura pe 17 noiembrie a.c., tot la liceul militar albaiulian.

Vă reamintim că, anul trecut, la parada militară de la Alba Iulia, a participat și Klaus Iohannis, proaspăt ales atunci în funcția de președinte al României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea