Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Papa Francisc, mesaj cu prilejul Paștelui Ortodox 2022: „Auzim zgomotul ucigaș, nu al clopotelor care anunță Învierea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Papa Francisc, mesaj cu prilejul Paștelui Ortodox 2022: „Auzim zgomotul ucigaș, nu al clopotelor care anunță Învierea”

Cu ocazia Paştelui ortodox, sărbătorit în această duminică, papa Francisc a cerut încă o dată încetarea luptelor din Ucraina şi oprirea atacurilor comise asupra „unor populaţii epuizate”, informează AFP.

„Ziua de astăzi marchează împlinirea a două luni de la începutul acestui război”, pe 24 februarie, a reamintit liderul de la Vatican în rugăciunea lui duminicală, rostită în faţa a mii de credincioşi reuniţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma, unde mulţi dintre ei fluturau drapelul ucrainean, informează Agerpres.

„În loc să se oprească, războiul s-a înrăutăţit. Este trist că în aceste zile, care sunt cele mai sfinte şi mai solemne pentru creştini, auzim mai mult zgomotul ucigaş al armelor decât pe cel al clopotelor care anunţă învierea lui Hristos”, a adăugat papa Francisc, care cere fără încetare instaurarea păcii în Ucraina şi denunţă suferinţele îndurate de populaţiile civile.

„Şi este trist că armele iau tot mai mult locul cuvintelor. Îmi reînnoiesc apelul la un armistiţiu de Paşte, cel mai mic semnal tangibil al unei voinţe de pace. Să se oprească atacurile pentru a alina suferinţele populaţiilor epuizate”, a continuat papa Francisc.

ONU a cerut la rândul său, duminică, un armistiţiu „imediat” în Mariupol, pentru a permite evacuarea celor aproximativ 100.000 de civili rămaşi încă blocaţi în acest port ucrainean, controlat aproape în întregime de armata rusă.

Pe 10 aprilie, cu ocazia Duminicii Floriilor din calendarul catolic, papa Francisc a cerut „un armistiţiu de Paşte pentru a se ajunge la pace prin intermediul unor negocieri adevărate”, apoi s-a asociat joi apelului lansat în acelaşi sens de secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Polițiștii din Alba, surpriză pentru un copilaș de 5 ani. Și-au pus „straiele cele bune” și l-au vizitat de ziua de naștere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii din Alba, surpriză pentru un copilaș de 5 ani. Și-au pus „straiele cele bune” și l-au vizitat de ziua de naștere Polițiștii din Alba au făcut o surpriză unui copilaș de 5 ani, într-o zi importntă pentru el. Oamenii legii și-au pus „straiele cele bune” și l-au vizitat chiar de ziua sa de naștere. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea