Pandemia taie o sumă uriașă din veniturile obținute din muncă. Se înregistrează o scădere de aproape 11% față de anul trecut

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Veniturile obţinute din muncă pe plan global s-au micșorat în primele nouă luni din acest an cu 3.500 miliarde de dolari, arată Organizaţia Internaţională a Muncii. Scăderea este de aproape 11% față de anul precedent.

Cifra nu include sprijinul guvernamental pentru a compensa blocajele – cum a fost șomajul tehnic în Europa sau cecurile trimise oamenilor de adminstrația americană.

ELIT

Dar dincolo de sprijin, pierderile sunt de circa 5,5% din PIB-ul global în nouă luni. Afectați au fost în principal cei care lucrează fără forme legale, total sau parțial.

Studiul arată că în trimestrul al doilea, când erau în vigoare restricții extinse, s-a pierdut muncă echivalentă cu 495 de milioane de joburi cu normă întreagă. În trimestrul al treilea, indicatorul a fost la echivlentul a 345 milioane locuri de muncă. Practic a fost recuperată munca a 150 de milioane de joburi.

Ziua și recordul. Euro atinge un nou maxim istoric

Euro atinge un nou maxim istoric în raport cu moneda națională. Un euro este cotat joi la 4,8722 lei, în creștere fața de ziua anterioară. Miercuri, cursul euro a atins pragul de 4,8641 lei.

Săptămâna trecută analistul Adrian Bența estima că leul se va deprecia și mai mult, atingând noi praguri psihologice.

„Probabil undeva la un 4,87-4,88 va interveni BNR, pentru că 4,9 este prag psihologic și este greu acceptabil de populație”, anticipa analistul.

Creșterea cursului euro ar putea avea legătură și cu deciziile luate în Parlament. Ministrul Finanțelor avertiza că adoptarea rectificării bugetare în forma modificată în legislativ va duce la deprecierea monedei naționale.

sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419