Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pandemia nu a „lovit” prea tare agenții economici mari ai Cugirului, însă HoReCa a avut de suferit. Primarul orașului, despre situația economică a firmelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pandemia de COVID-19 a lovit economia României în toate zonele țării, astfel Adrian Teban, primarul orașului Cugir, a discutat despre situația agenților economici în timpul pandemiei.

„Principalii agenți economici, și mă refer aici la STC, Uzina Mecanică, Fabrica de Arme, sigur că au avut cazuri și au fost momente când numărul lor au fost destul de mare, dar nu s-a închis activitatea complet nicicând, a fost perioada de concedii, nu au avut așa multe cazuri încât să fim obligați să închidem activitatea și cred că dacă oamenii vor continua să păstreze măsurile de siguranță, activitatea economică nu va fi afecatată.

În ceea ce privește cei care lucrează în HoReCa, evident că toți au avut de suferit și agenții economici din orașul Cugir, pentru că asta s-a întâmplat la nivel național și a fost o activitate care a fost mult timp blocată și a funcționat pe situație de avarie, adică foarte puțin.

Întrebat dacă a crecut numărul celor care au cerut sprijin din partea Primăriei, pentru că și-au pierdut locul de muncă, acesta a răspuns că „nu am avut foarte multe solicitări în acest sens, din datele pe care le am, sunt până în 50 de persoane care beneficiază de asistență socială, vorbesc de venit minim garantat, adică nu sunt foarte multe.

Din discuția pe care am avut-o la Ministerul de Finanțe înțeleg că în bugetul de acest an, ceea ce este pe politică națională, respectiv cheltuielile cu asistenții personali și cu persoanele care ajută asistenții personali, persoanele asistente pentru persoanele cu handicap, vor fi susținute din bugetul de stat, 90% din aceste cheltuieli, respectiv, noi, autoritățile locale vom pune o finanțare de 10%, care este un lucru important și ne va ajuta”, a declarat primarul orașului Cugir, Adrian Teban.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aparatură medicală de ultimă generație, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș: Ecograf performant, care permite investigațiile inclusiv la copii. Servicii medicale oferite Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea