Rămâi conectat

Actualitate

Pandemia de Covid-19 a afectat și somnul. 43% dintre tinerii români dorm insuficient. 60% se simt iritabili

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pandemia de Covid-19 a afectat calitatea și durata somnului, 43% dintre tinerii români dorm insuficient iar 60% se simt iritabili, anxioși și deprimați.

Nopțile nedormite lasă urme adânci în sistemul tău imunitar. Iar acum, de când cu pandemia, insomnia este din ce în ce mai des întâlnită. O arată chiar și un studiu făcut de medicii de la noi.

Potrivit unui studiu, 45% din populația lumii suferă de tulburări ale somnului. Pentru că nu se odihnesc suficient, oamenii tind să se confrunte cu insomnia, anxietatea sau depresia.

Pe lângă toate acestea, nerespectarea orarului de somn mai poate provoca și o mulțime de probleme medicale care pot încetini metabolismul și produce obezitate, un factor de risc pentru hipertensiune și probleme cardiovasculare.

Somnul este la fel de important precum mișcarea, hidratarea, și nutriția, care au un rol în buna funcționare a organismului.

Un somn corespunzător are nevoie de trei elemente. În primul rând, durata adică cel puțin șapte ore de somn pe noapte, pentru ca persoana să fie odihnită și alertă în ziua următoare.

Continuitatea este cel de-al doilea element, adică perioada de somn trebuie să fie fără fragmentare, iar ultimul se referă la profunzimea somnului.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea