Pandelea Mihai, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea unei femei, a încercat să evadeze din Penitenciarul Aiud

Bărbatul din Alba Iulia condamnat definitiv la 25 de ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru că a ucis o femeie într-un apartament a încercat să evadeze din Penitenciarul Aiud.

Pandelea Mihai Răzvan (28 ani) a fost trimis în judecată pentru tentativă de evadare din Penitenciarul Aiud. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Aiud pe data de 4 aprilie 2018 și urmează să parcurgă etapa camerei preliminare. Pentru această infracțiune, Pandelea riscă până la 3 ani de închisoare, pedeapsă care ar urma să se adauge celei pe care o execută în prezent.

”În data de 25 decembrie 2017, cu ocazia activităților specifice de servire a mesei, o persoană custodiată de Penitenciarul Aiud a părăsit secția de deținere în care era cazată și a escaladat un gard din incinta penitenciarului. Deținutul a fost somat și imobilizat, de îndată, de angajații unității de detenție, iar, conform prevederilor legale, administrația Penitenciarului Aiud a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat organele competente sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de evadare. De asemenea, față de deținut au fost luate toate măsurile legale, atât administrative cât și disciplinare”, au precizat reprezentanții Penitenciarului Aiud la solicitarea ziarului Unirea.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat în 27 noiembrie 2017 decizia definitivă în dosarul în care Pandelea Mihai Răzvan a solicitat contopirea pedepselor primite în dosarul de omor şi cel în care a fost condamnat pentru furt şi acces ilegal la un sistem informatic. Decizia definitivă pentru infracţiunea de omor a fost pronunţată în 25 aprilie 2017, iar cea pentru infracţiunile informatice în 9 decembrie 2016. Pe lângă pedeapsa de 25 de ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, Pandelea a rămas şi cu obligaţia de a despăgubi familia femeii ucise de el cu suma de 400.000 de lei. Victima acestuia a fost o tânără de 24 de ani din Mehedinţi, Alina Bianca Tănăsie, care închiriase un apartament în Alba Iulia în care se prostitua, Pandelea fiind unul dintre clienţii acesteia.

Crima a avut loc în noaptea de 2/3 februarie 2016, iar tânăra a fost omorâtă cu 25 de lovituri de cuţit. Criminalul a fost reţinut după trei zile. Mihai Răzvan Pandelea a recunoscut crima şi i-a condus pe anchetatori la locurile din oraş unde a ascuns cuţitele şi bunurile furate din apartamentul acesteia: trei telefoane mobile, o tabletă şi portmoneul femeii, conform informaţiilor din rechizitoriu. Alina Bianca Tănăsie a fost găsită dimineaţa, fără suflare, într-un apartament de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

dolfi 12 aprilie 2018 at 10:07

la fiecare incercare de evadare, dublati pedeapsa!

Tara lui Papura Voda 12 aprilie 2018 at 10:15

Un glont in teasta de la bun inceput si nu va mai dadea de lucru.

Costelis 12 aprilie 2018 at 10:38

La cât are
…3 ani nu mai contează!

ion 12 aprilie 2018 at 11:42

poate avea programata o masa romantica cu “spanac” si l-a luat cu emotii :)))

ronin 12 aprilie 2018 at 13:39

nu mai aratati gunoiul asta psihopat prin ziare ca ii faceti reclama si oripilati lumea!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...