Palmierul din Alba Iulia a dispărut! Este rândul piramidei?
Apariţia unui palmier aşezat în ghiveci, în sensul giratoriu care face accesul într-o Cetate Medievală a fost inoportună au considerat reprezentanţii primăriei şi edilul oraşului Mircea Hava, şi au hotărât de comun acord să-l mute în Şanţul de Nord al Cetăţii Alba Carolina, mai exact în Grădina Romană.
Palmierul a fost un cadou din partea firmei SC Sport Turism SRL, care a câştigat licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi în zona istorică a oraşului. În locul acestuia vor fi plantate flori de vară, după cum a afirmat reprezentantul Primăriei Alba Iulia. „În sensul giratoriu de lângă Hotel Cetate, unde a fost aşezat palmierul vor fi plantate flori de vară. Acesta a fost o sponsorizare, le mulţumim pentru gestul făcut, dar considerăm că nu acolo este locul lui”.
Palmierul şi piramida din Piaţa Cetăţii au fost subiect de bârfă în presa locală şi naţională cât şi pe site-urile de socializare, internauţii considerând că după ce Cetatea Alba Carolina a fost „împodobită” cu statui de tip roman, grecesc, clasic, cubist, modernist sau bronz apariţia ultimelor două nu a fost oportună.
În Alba Iulia se alocă peste 5 milioane de lei pe an, pentru întreţinerea spaţiilor verzi
Primăria Alba Iulia alocă peste 5 milioane de lei pe an pentru întreţinerea spatiilor verzi, suma fiind împărţită între trei firme care au câştigat licitaţia pentru aceste servicii, în oraş plantându-se de la simple panseluţe până la ienuperi si chiar palmieri.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coser a spus că oraşul este împărţit în trei loturi care au fost scoase la licitaţie şi adjudecate de firmele SC Salprest SRL Alba Iulia, care se ocupa de întreţinerea spatiilor verzi din centrul municipiului, valoarea contractului fiind de peste 1,5 milioane de lei cu TVA pe an, Luxor LTD SRL, care se ocupa de cartierul Cetate, valoarea contractului fiind puţin peste 1,4 milioane de lei cu TVA pe an, si SC Sport Turism SRL, care întreţine spatiile verzi din zona istorica a oraşului, pentru un contract de 2,3 milioane de lei cu TVA pe an.
Serviciile de întreţinere a spatiilor verzi, care includ atât întreţinerea, cât si plantarea de flori, arbori şi arbuşti, au fost licitate pentru următorii patru ani.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii